Opeethypotheek 2021

Opeethypotheek 2021: voor overwaarde uitbetalen beste optie?


6.836 keer gelezen

Koophuizen zijn veel meer waard nu. Maar dáár heb je weinig aan als je van plan bent nog heel lang in je woning te blijven wonen. Toch? Nee hoor, wij hebben tips voor je om je overwaarde op te nemen! Kijk eens voor een opeethypotheek. Hoe werkt het? En welke opties zijn er in 2021 nog meer? Wij leggen het uit!

35% van huizenbezitters heeft 100.000 euro overwaarde

Dat veel huizen overwaarde hebben wist je waarschijnlijk wel. Maar ook dat 1 op de 3 huizenbezitters minimaal een ton overwaarde heeft? Dit blijkt uit een data-analyse van 3 miljoen woningtransactie van Kadasterdata.nl (2020). Het blijkt zelfs dat 11% van de huizenbezitters 200.000 euro overwaarde op het huis heeft.

Kun je de overwaarde van je huis laten uitbetalen of cashen?

Ja, dat kan op veel verschillende manieren. Natuurlijk is het slim om de overwaarde goed te investeren. Bijvoorbeeld in verduurzaming van je huis, een uitbouw, een tweede woning of je kunt het ook gebruiken als aanvulling op je pensioen. Maar hoe kun je de overwaarde uit laten betalen? Daar komt dan bijvoorbeeld de opeethypotheek om de hoek kijken.

Hoe werkt een opeethypotheek in 2021?

Via een opeethypotheek (ook wel verzilverhypotheek of krediethypotheek genoemd) kun je een deel van overwaarde van je huis lenen en uitgeven. Geld laten uitbetalen uit je overwaarde hoeft vaak maar een relatief klein bedrag per maand te kosten. Je kiest zelf de rentevaste periode. Tip: ga voor onafhankelijk advies, als je overwaarde wilt opnemen. Zo weet je gelijk welke opeethypotheek bij jou past.

Aflossingsvrije hypotheek optie naast opeethypotheek!

Er zijn veel manieren om overwaarde op te nemen. Zo kun je ook jouw hypotheek laten oversluiten. Bijvoorbeeld naar (deels) aflossingsvrij. Wil je 25.000 euro overwaarde opnemen? Dan kost dat vaak maar 33,33 euro per maand (1,60% rente; 20 jaar vast). Wil je 50.000 euro opnemen? Dan kost je dat maar 66,67 euro per maand (1,60% rente; 20 jaar vast).

Opeethypotheek of..? Daarom aankloppen bij Academica!

Er zijn diverse banken die een opeethypotheek aanbieden. Maar waar krijg jij het beste én voordeligste aanbod? Daarom klop je aan bij Academica:

  1. Wij zijn onafhankelijk en vergelijken alle hypotheken. Ook de opeethypotheken. Zo krijg jij de beste hypotheek. Eentje met een zeer lage rente en die qua voorwaarden bij jouw situatie past.
  2. Past een opeethypotheek niet bij je situatie? We onderzoeken al jouw opties tot in de kleinste puntjes.
  3. Duizenden klanten hebben we al succesvol geholpen met verantwoord overwaarde opnemen. Wij zetten altijd een stap extra en bij ons is er meer mogelijk. Jou blij maken, daar worden wij ook blij van!

Overwaarde huis opnemen? Vraag gratis gesprek aan!

Weet in een handomdraai wat er mogelijk is. Vraag een onafhankelijk adviesgesprek aan bij ons. Bel 078 648 14 80 of laat je gegevens achter. Wij bellen je wanneer het jou uitkomt. Het eerste gesprek is gratis!

Heb je een vraag? Bel ons!