Stapels muntgeld met houten huisje

Nieuwbouw kopen in 2018? Ga voor groen en bespaar!


14.643 keer gelezen

Groen investeren in een nieuwbouwwoning kan supervoordelig zijn, zeker als je weet waar je op moet letten! Van plan om in 2018 nieuwbouw te kopen? Lees hoe groen investeren jou 3x geld oplevert.

1. Groene hypotheek = een lagere rente

Ga jij dit jaar nieuwbouw kopen? Dan kom je vaak in aanmerking  voor een groene hypotheek.   Zo krijg je   zo maar 0,5% korting op je rentetarief! Om te beoordelen of jij in aanmerking komt voor een groene hypotheek, kijken banken naar het Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC-waarde) van jouw woning. Deze waarde geeft aan hoeveel energie er nodig is om je huis te verwarmen en ventileren. Verschillende banken en geldverstrekkers bieden een groene hypotheek aan voor zuinige nieuwbouwwoningen. Banken hanteren hiervoor verschillende voorwaarden. Ook de korting die je krijgt, verschilt per aanbieder. 

2. Energieneutrale woning = geen energiekosten meer

Maak jij in je nieuwe woning helemaal geen gebruik meer van gas? Dan heb je waarschijnlijk een ‘nul op de meter huis’. Voordeel: geen torenhoge energierekeningen meer op de mat. Jij regelt alles zelf! Dit vraagt natuurlijk wel om een investering. Denk aan de aanschaf van zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler.  Deze kosten kun je vaak meefinancieren in je hypotheek. Bij aankoop van een energieneutraal huis mag je tot € 25.000,- meer lenen in jouw maximale hypotheek. Hoeveel je precies kunt lenen hangt af van jouw persoonlijke situatie en de hypotheekaanbieder.

3. Energiebesparende maatregelen = een hogere maximale hypotheek

Kopers die geld willen investeren in energiebesparende maatregelen, kunnen een hogere maximale hypotheek krijgen. Hiervoor hoeft je huis niet volledig energieneutraal te zijn. Kopers die energiezuinig investeren  lenen 106% van de getaxeerde woningwaarde, terwijl ‘gewone’ kopers in 2018 maar 100% van de woningwaarde lenen. Voorwaarde is wel dat het extra geld volledig wordt besteed aan de energiebesparende maatregelen. Ga je voor een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie? Ook dan kun je meer lenen als je energiezuinig investeert. Jouw maximale hypotheek met NHG is 280.900 euro. Die grens is normaalgesproken 265.000 euro.

Bespaar op je energiekosten, nu én in de toekomst!

Genoeg opties om groen te investeren! En deze investeringen kunnen de komende jaren nóg voordeliger voor jou uitpakken! Niet-duurzaam energieverbruik gaat consumenten de komende jaren flink meer geld kosten. Volgens minister Eric Wiebes van Klimaat gaat de energierekening tot 2021 gemiddeld 175 euro per jaar omhoog. Dit komt  mede door de energiebelasting die de komende jaren flink stijgt. Maak nu gebruik van de  subsidies en regelingen die er zijn voor jouw nieuwbouwwoning. Dat scheelt jou in de toekomst torenhoge energierekeningen!

Hypotheek nodig? Neem contact op!

Wij vergelijken alle hypotheken voor je, zodat jij de allerbeste voorwaarden en hoogste korting krijgt. Bel 078 648 14 18 of laat je gegevens hieronder achter in het contactformulier.

Heb je een vraag? Bel ons!