Hijskraan en blauwe lucht met wolken

Nieuwbouw in de lift: 3 klinkende voordelen


12.640 keer gelezen

Nieuwbouw is populair! In het eerste kwartaal in 2017 werden er 43% meer nieuwbouwvergunningen verleend dan dezelfde periode vorig jaar. Denk jij erover een nieuwbouwhuis te kopen? Bekijk snel van welke grote voordelen je dan profiteert.

3 voordelen nieuwbouw 2017
 

1. Met nieuwbouw word je financieel niet uitgekleed

Maak jij je zorgen over de stijgende huizenprijzen in 2017? Huiskopers moeten steeds vaker boven de vraagprijs bieden om een woning binnen te slepen. Dat gaat gepaard met hoop stress en onderhandelingszweet! Als je voor een nieuwbouwhuis kiest, hoef je je hierover geen zorgen te maken. De huizenprijs staat vast.   

2. Profiteer van voordeligere hypotheektarieven bij nieuwbouw

Misschien wist je het nog niet maar: bij sommige banken is de hypotheekrente voor een hypotheek van een nieuwbouwhuis  goedkoper dan voor een bestaande woning. Reden? Nieuwbouw stijgt in het algemeen sneller in waarde, waardoor het risico voor de bank sneller afneemt en dus kleiner is dan bij bestaande bouw. Laat je adviseren door een onafhankelijke hypotheekadviseur die precies weet welke banken deze lagere hypotheekrente aanbieden!   

3. Kosten koper bij nieuwbouw zijn duizenden euro’s lager

Alsof het allemaal nog niet mooi genoeg is, zit er ook nog een verschil in kosten koper. Dit is bij bestaande bouw ongeveer 5 tot 6% van de woningprijs. Bij nieuwbouw ligt dit percentage een stuk lager, 2 tot 3%. Reden: je koopt ‘vrij op naam’. Dit houdt in dat de verkoper bepaalde kosten voor zijn rekening neemt . Hieronder zie je welk verschil dat op kan leveren bij een eerste woning van 200.000 euro. 

Kortom, de keuze voor nieuwbouw levert jou al snel 5000 euro op!

Lift jij mee op de voordelen van nieuwbouw?

Profiteer van de voordelen en bel Academica: 078 648 14 18 of stuur ons een bericht hieronder. We rekenen precies voor je uit wat de mogelijkheden zijn! 

Heb je een vraag? Bel ons!