Bakstenen muur

Nieuwbouw en hypotheek? Ontdek de 5 voordelen


14.619 keer gelezen

Lukt het maar niet om dé ideale woning te vinden? Nieuwbouw kan een uitkomst zijn. En je hypotheekrente is bij nieuwbouw vaak supervoordelig. 5 voordelen van nieuwbouw op een rij!

Jij kan zelf je droomhuis samenstellen!

Koop je een bestaand huis? Dikke kans dat de badkamer of keuken toch niet helemaal jouw smaak is. Een nieuwbouwwoning stel je helemaal zelf samen. Dat scheelt weer verbouwingskosten. Kom maar op met die open keuken, houten vloer of luxe badkamer!

Nieuwbouw? Geen kosten koper!

Als je een bestaand huis koopt betaal je kosten koper. Gemiddeld is dit zo’n 10.000 euro bovenop de aankoopsom. Hieronder vallen bijvoorbeeld overdrachtsbelasting en taxatiekosten. Koop je een nieuwbouwhuis? Dan koop je ‘vrij op naam’. Groot voordeel: de meeste kosten zitten al in de koopsom. Dat betekent minder extra kosten en dus minder eigen geld inleggen!

Bouwdepot bij nieuwbouw

Koop je een nieuwbouwwoning? Dan bestaat de totale koopsom uit de prijs van de woning, de grond en het meerwerk. Dit is het grootste deel van de nieuwbouwhypotheek. De bank stort het totale hypotheekbedrag in een bouwdepot. Het bouwdepot wordt in delen uitbetaald. Alleen over het opgenomen deel van het bouwdepot betaal je hypotheekrente, en die is meestal mee te financieren tijdens de bouw van jouw nieuwbouwwoning. Zo blijven jouw maandlasten lekker laag tijdens de bouw.

Nieuwbouw is energiezuinig, scheelt geld!

Nieuwbouwhuizen zijn over het algemeen energiezuinig gebouwd. In tegenstelling tot bestaande woningen. Dat scheelt op je energierekening!

Meer hypotheek mogelijk voor nieuwbouwhuizen

Sinds begin 2015 moeten huizen waarvoor een bouwvergunning wordt aangevraagd een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) hebben van maximaal 0,4. De bank mag je 9000,- euro extra lenen als je huis koopt met een EPC heeft van 0,6 of minder. Dit geldt dus voor alle nieuwbouwhuizen! Enige voorwaarde: je toetsinkomen moet hoger zijn dan 33.000 euro bruto per jaar. Helaas bieden banken dit niet altijd actief aan. Laat je daarom altijd adviseren door een onafhankelijk adviseur.

Hypotheek nieuwbouw? Profiteer nu!

Als je nu een nieuwbouwhypotheek afsluit, dan kan dat tegen een superlage rente! Bel 078 648 14 18 en we bekijken samen met jou alle mogelijkheden! Of laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen we snel contact met je op. 

Heb je een vraag? Bel ons!