Huurtoeslag 2019

Nieuw: huurverklaring maakt hypotheek wél mogelijk!


4.797 keer gelezen

Huur jij een woning? Dan kan het zijn dat je geen hypotheek kunt krijgen met jouw huidige inkomen. Ja, ondanks dat jouw huurlasten nu hoger zijn dan wat je per maand aan hypotheeklasten kwijt zou zijn.  Dus waarom zou je niet kunnen kopen? Onredelijk! Daarom is BLG (Bouwfonds Limburgse Gemeente) het initiatief ‘huurverklaring’ gestart. Academica is de partij die dit samen met deze geldverstrekker voor jou mogelijk gaat maken.

Huurders bouwen geen vermogen op

Weet je dat huurders gemiddeld maar liefst 42,6% van hun besteedbaar inkomen uitgeven aan huur? Dit blijkt uit CBS cijfers (2019). Ruim 1 miljoen huurders hebben hoge woonlasten. Omdat ze ‘duur huren’, bouwen ze bijna geen vermogen op. Dat is super jammer, want in 10 jaar tijd kan je al 50.000 euro aan vermogen opgebouwd hebben (bron: Companen, 2018). De kans is namelijk groot dat je met je huidige huurlasten makkelijk een vergelijkbare koopwoning kunt betalen. Heb jij al een keer een online hypotheekberekening gedaan en ben je afgehaakt? Met een huurverklaring wordt er naar verwachting veel meer mogelijk!

Huurverklaring biedt nieuwe hypotheekkansen in 2019!

Dan rijst de vraag natuurlijk: wat is een huurverklaring? Een huurverklaring is een extra middel om een hypotheek te krijgen voor ‘duurhuurders’, mensen die zich blauw betalen aan huur. Met een huurverklaring wordt in kaart gebracht of het verantwoord is voor jou als huurder om over te gaan op een koopwoning. Dus: kan je de hypotheekkosten dragen voor nu en in de toekomst? Voor de bank is een huurverklaring een middel om jouw hypotheekaanvraag te beoordelen. Op die manier kan je dus een hypotheek krijgen voor een koopwoning.

Vraag direct een huurverklaring aan bij ons!

Wil jij weten wat jouw hypotheekkansen zijn? Neem contact op! Dan gaan wij dat voor je in kaart brengen. Bel 078 648 14 18 of laat je gegevens achter. Het eerste gesprek is gratis! Bij ons is er altijd meer mogelijk, omdat we onafhankelijk en innovatief zijn. Daarom ondersteunen we enthousiast dit nieuwe initiatief.

Heb je een vraag? Bel ons!