Flipboard 2020

NHG hypotheek 2020: de nieuwe grens en voorwaarden


42.580 keer gelezen

Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie in 2020? Lees dan even verder. De nieuwe NHG grens en andere veranderingen zijn namelijk bekend!

Wat is NHG?

NHG is de afkorting voor Nationale Hypotheek Garantie. Met deze garantie blijf je in veel gevallen niet met een schuld zitten als je onverhoopt je huis voor een te laag bedrag moet verkopen en dus niet je hele hypotheek kan aflossen. Met een NHG hypotheek leen je dus veiliger. Voor NHG betaal je eenmalig een premie: dit is een percentage van het totale hypotheekbedrag (borgtochtprovisie). Fijn is wel dat je deze terug kan verdienen: met een NHG hypotheek krijg je meestal een speciale NHG rente die lager is dan de reguliere hypotheekrente.

NHG Grens 2020

Jaarlijks wordt bepaald hoe hoog de NHG grens is: tot dit bedrag kun je een huis financieren met NHG. Per 1 januari 2020 zal deze omhoog gaan van 290.000 euro naar 310.000 euro! Dit heeft te maken met de gemiddelde huizenprijs in Nederland. Omdat woningen meer waard worden, stijgt de NHG grens mee met deze trend.

Nóg hogere NHG grens voor duurzaam huis!

Wil je zonnepanelen op het dak? Of misschien investeren in betere isolatie? Wanneer je een huis koopt en investeert in energiezuinige maatregelen, dan mag je nóg meer lenen. Namelijk 6% meer. Hierdoor ligt in 2020 de NHG grens op 328.600 euro!

Verlaging premie naar 0,7%

Ander voordeel dat onlangs bekend is gemaakt! Om van NHG gebruik te mogen maken, moet je eenmalig een premie (borgtochtprovisie) over de hoogte van de hypotheek betalen. Vanaf 1 januari 2020 wordt dit percentage verlaagd van 0,9% naar 0,7%. Wil je dus een NHG hypotheek van 250.000 euro afsluiten? Dan betaal je vanaf volgend jaar 1.750 euro i.p.v. 2.250 euro. Scheelt toch weer 500 euro!

Hypotheek oversluiten met NHG?

Wil je jouw hypotheek oversluiten naar een NHG hypotheek? Dat is mogelijk, al zal in 2020 oversluiten naar laagste tarief ernstig beperkt worden. De kostengrens van 310.000 euro zal namelijk ook voor oversluiten gelden, al betaal je bij het oversluiten alleen borgtochtprovisie over het deel dat je meer wilt lenen. Heb je dus een hypotheek van boven de 310.000 euro die je wil oversluiten naar een NHG hypotheek? Kom dan nu in actie!

Voorwaarden NHG 2020

Naast de kostengrens en borgtochtprovisie voor een hypotheek met NHG, zijn er andere voorwaarden waar je aan moet voldoen. Deze uitgebreide voorwaarden vind je terug op de website van Nationale Hypotheek Garantie. Maar nog makkelijker: neem contact op met Academica en wij kunnen jou precies uitleggen hoe het zit!

Hypotheek met of zonder NHG? Bel Academica!

Laat je adviseren voordat je een hypotheek met NHG afsluit. Zo weet je zeker dat je de beste hypotheek hebt in jouw situatie. Bel 078 648 14 18 of laat je gegevens achter via het formulier. Dan plannen we zo snel mogelijk een gratis eerste afspraak in!

Heb je een vraag? Bel ons!