dalende rentes

Negatieve spaarrente 2021: zo maak je het positief!


9.202 keer gelezen

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: de spaarrente is historisch laag en bij veel banken geldt er binnenkort zelfs een negatieve rente op spaargeld! Laat je het op de bank staan, dan wordt je spaargeld minder waard... Gelukkig is er een oplossing en kan je dit omzetten in iets positiefs! Benieuwd hoe?

Wat is negatieve rente en wanneer geldt deze?

Bij een negatieve rente op je spaargeld krijg je geen rente van de bank, maar moet je betalen om te mogen sparen. Met ingang van 1 juli 2021 geldt bij veel banken een negatieve spaarrente voor een saldo boven de 100.000 euro. Heb je minder spaargeld? Dan krijg je al weinig tot geen spaarrente. Daarbovenop sluiten banken niet uit dat voor een saldo onder de 100.000 euro ook een negatieve rente kan gaan gelden. Tijd om actie te ondernemen!

Negatieve rente? Aflossen op hypotheek vaak goed alternatief!

De rente op spaargeld wordt steeds verder afgebouwd en een negatieve rente ligt ook voor de kleine spaarder op de loer. Wat kun je doen om toch voordeel uit je spaargeld te halen? Aflossen op je hypotheek is vaak een goede manier om meer uit je spaargeld te halen. De hypotheekrente is namelijk al geruime tijd hoger dan de spaarrente. Los je extra af op je hypotheek? Dan investeer je in een lagere maandlast! In veel gevallen kan dit een voordelige optie zijn, maar laat je altijd goed adviseren door een onafhankelijk hypotheekadviseur om jouw maximale voordeel te behalen en fiscale problemen te voorkomen.

Hypotheek aflossen bij negatieve spaarrente goed idee? Laat het checken!

Krijg jij weinig tot geen spaarrente of krijg je binnenkort te maken met negatieve rente? Laat dan door Academica checken of het aflossen op je hypotheek, voor jou voordelig is. Bel 078 648 14 80 of laat je gegevens hieronder achter. Jij krijgt direct een gratis eerste inventarisatie!

Heb je een vraag? Bel ons!