Maandlasten verlagen? Breng snel je hypotheeklasten omlaag!


4.313 keer gelezen

De duurste periode van het jaar breekt aan. Zijn jouw maandlasten nu te hoog? Dan kun je nu al in actie komen. Bijvoorbeeld door minder te gaan betalen voor de grootste last in jouw huishouden: je hypotheek. Denk jij dat dit niet kan? Wij geven je een voorbeeld uit de praktijk!  

Maandlasten hypotheek omlaag: het verhaal van een klant

In één klap honderden euro’s besparen? Het overkwam Marco *. Trotse eigenaar van een rijtjeshuis in Utrecht. Daar zit hij voorlopig nog prima. Maar zijn hypotheeklasten? Die konden wat hem betreft wel wat omlaag! Zijn hypotheek van € 200.000 euro stond nog 5 jaar vast. De hypotheekrente die hij betaalde was fors: 4,6%. Maandelijks betaalt Marco hier bruto € 767 voor Hij belde ons vorige maand. Zijn vraag was simpel: kan ik met de lage rentes van nu mijn hypotheeklasten verlagen?

Zo bespaarde Marco 400 euro per maand! 

Een adviseur ging bij Marco langs om zijn situatie verder te bespreken. Wat bleek? De woning van Marco was inmiddels flink meer waard geworden. Na taxatie bleek zelfs dat de waarde van zijn woning uitkwam op € 300.000. Daarnaast kon hij een veel lagere rente krijgen, namelijk 1,93%! De maandelijkse bruto lasten werden hiermee € 362 in plaats van € 767. Een verschil van € 400 per maand! Marco twijfelde natuurlijk geen moment. Binnen een paar dagen was zijn nieuwe hypotheek aangevraagd. 

Kosten voor oversluiten

De kosten die Marco moest betalen voor oversluiten, konden worden meegenomen in de nieuwe hypotheek. Zo hoefde hij zijn spaargeld niet te gebruiken. Daarnaast krijgt Marco volgend jaar nog een groot deel van de meegefinancierde kosten van de belasting terug.

Waarom nú je maandlasten verlagen? 

Er zijn twee goede redenen om, net als Marco, nu je hypotheeklasten te verlagen.

  • De kosten voor oversluiten mag je aftrekken van je belastbaar inkomen. Sluit je in 2018 nog over? Dan krijg je omstreeks mei 2019 dit belastingvoordeel al terug. 
  • De hypotheekrentes zijn nu nog laag, maar het is de vraag hoe lang nog! Wacht niet tot de rentes weer gaan stijgen. 

Ook jouw hypotheeklasten verlagen? Bel Academica!

Wil jij weten hoé voordelig oversluiten voor jou is? Kom in actie! Laat hieronder je gegevens achter of bel ons direct: 078 648 14 18. Wij helpen je snel! 

* Wegens privacyredenen zijn de namen in dit artikel gefingeerd.

Heb je een vraag? Bel ons!