Huurtoeslag 2019

Maakt huurverklaring hypotheek nog steeds mogelijk?


8.984 keer gelezen

Huur jij een woning? Dan kan het zijn dat je geen hypotheek kunt krijgen met jouw huidige inkomen. Ja, ondanks dat jouw huurlasten nu hoger zijn dan wat je per maand aan hypotheeklasten kwijt zou zijn. Dus waarom zou je niet kunnen kopen? Onredelijk! Daarom startte BLG (Bouwfonds Limburgse Gemeente) het initiatief ‘huurverklaring’. Hoe zit het nu met dit initiatief?

Huurders bouwen geen vermogen op

Weet je dat huurders gemiddeld maar liefst 42,6% van hun besteedbaar inkomen uitgeven aan huur? Dit blijkt uit CBS cijfers (2019). Ruim 1 miljoen huurders hebben hoge woonlasten. Omdat ze ‘duur huren’, bouwen ze bijna geen vermogen op en is het lastig om later alsnog de overstap naar een koophuis te maken. Gek eigenlijk, want de kans is namelijk groot dat je met je huidige huurlasten makkelijk een vergelijkbare koopwoning kunt betalen. Heb jij al een keer een online hypotheekberekening gedaan en ben je afgehaakt? Goed nieuws: er is meer mogelijk!

Biedt huurverklaring nog nieuwe hypotheekkansen in 2020?

Dan rijst de vraag natuurlijk: wat is een huurverklaring? Een huurverklaring werd als extra middel ingezet om een hypotheek te krijgen voor ‘duurhuurders’, mensen met erg hoge huurkosten. Deze huurverklaring kan gebruikt worden om aan te tonen dat je de hypotheeklasten voor nu en in de toekomst zou kunnen dragen. Op dit moment is het initiatief stopgezet en wordt geëvalueerd of een doorstart mogelijk is. Hierdoor biedt een huurverklaring geen nieuwe hypotheekkansen. Maar wees gerust! Academica biedt genoeg alternatieven!

Meer mogelijkheden voor huurders bij Academica!

Ben jij een ‘duurhuurder’ en ben je het zat om je elke maand blauw te betalen aan huur? Dan kunnen wij je de mogelijkheid bieden om tóch in aanmerking te komen voor die gewilde hypotheek. Aantal voorwaarden:

  • Je huurt al minimaal 2 jaar een huurwoning en kan dit aantonen via een verhuurdersverklaring.
  • Je beschikt over voldoende spaargeld om verantwoord de woning te kunnen kopen. Denk hierbij aan geld voor kosten koper, notariskosten, e.d.

Voldoe je aan het bovenstaande? Dan kun jij in aanmerking komen voor speciale oplossingen voor duurhuurders!

Jouw hypotheekkansen weten? Bel Academica!

Weten of je in aanmerking komt voor een hypotheek? Neem contact op! Dan gaan wij dat voor je in kaart brengen. Bel 078 648 14 80 of laat je gegevens achter. Het eerste gesprek is gratis! Bij ons is er altijd meer mogelijk, omdat we onafhankelijk en innovatief zijn. Daarom ondersteunen we enthousiast nieuwe initiatieven.

Heb je een vraag? Bel ons!