Appartementcomplexen met begroeiing

Laagste rente 20 jaar: 1,94% met groene hypotheek


8.154 keer gelezen

Wist je dat je met een groene hypotheek zomaar een 0,3% lagere hypotheekrente kunt krijgen? Nee, je hebt er geen groene vingers voor nodig. En een groene hypotheek heeft niks met de hoeveelheid gras in je tuin te maken. Benieuwd wat de voorwaarden wél zijn? Wij leggen het je uit! 

Wat is een groene hypotheek?

Een groene hypotheek is een hypotheek waarbij je een lagere rente krijgt wanneer je een milieuvriendelijk huis koopt of bouwt. Hiervoor wordt gekeken naar het energielabel van een huis en de EPC waarde. Hoe hoog de korting is, verschilt per aanbieder. Er zijn verschillende ‘groene hypotheekverstrekkers’. Zeker weten dat je de laagste groene rente vindt? Als je gaat voor onafhankelijk advies, worden alle rentes vergeleken!

Rente groene hypotheek is stukken lager!

De rente die je betaalt voor een groene hypotheek is lager. Zo kun je bij één geldverstrekker nu een groene hypotheek 20 jaar vastzetten voor 1,94% (oktober 2018), terwijl het laagste reguliere rentetarief voor 20 jaar vast 2,18% is. Dat scheelt je op jaarbasis al snel  500 euro aan hypotheekrente! In 20 jaar is dat zo maar 10.000 euro! 

Check: voorwaarden groene hypotheek

Om in aanmerking te komen voor een groene hypotheek met de allerlaagste rente, moet je wel aan  deze voorwaarden voldoen: 

  • Je huis moet energielabel A hebben; 
  • Het Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van je huis moet 0,4 of lager zijn;
  • Je moet een connectie hebben met deze geldverstrekker middels jouw baan of pensioenopbouw. 

Voldoen aan voorwaarden makkelijk met nieuwbouw

Koop je nieuwbouw? Dan heeft je huis vaak al een lage EPC of een laag energielabel. Je komt dus al snel in aanmerking voor een groene hypotheek! Ga je voor bestaande bouw? Dan is de kans groot dat er wat aanpassingen nodig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een warmtepomp plaatsen in plaats van een cv ketel. Of je kunt investeren in zonnepanelen. Dit soort investeringen leveren jou aan twee kanten winst op: je krijgt een lagere hypotheekrente en kunt ook nog eens besparen op je energierekening!

Denk jij, ja interessant? Contact onze groene hypotheekadviseurs!

Benieuwd naar jouw mogelijkheden voor een groene hypotheek? Neem contact op met Academica! Wij hebben alle ‘groene hypotheekverstrekkers’ in beeld. Laat hieronder je gegevens achter of bel ons: 078 648 14 18. 

Heb je een vraag? Bel ons!