Kerstboom met ballen

Kunstkerstboom vs. echte boom? Dit kan jij besparen!


19.700 keer gelezen

Misschien is het je ontgaan, maar de prijzen van kerstbomen zijn flink aan het stijgen. Meer dan 50 kerstboomaanbieders hebben het afgelopen jaar hun prijzen verhoogd. En dat zet de komende jaren door! Oplossing? Investeer in een kunstboom. Daarmee kan jij tientallen euro’s besparen. Benieuwd? Lees snel verder!

Kerstbomen duurder door droogte

Door de droogte van afgelopen zomer, is 20 tot 30% van de nieuw geplante kerstbomen uitgevallen. Hierdoor ontstaat er over vijf tot acht jaar flinke schaarste. En dat drijft de prijzen van ‘echte’ kerstbomen nu al op. Heb jij nog geen kunstkerstoom? Dan is dit het moment om in te stappen!

Terugverdientijd kunstkerstboom

Afhankelijk van de kwaliteit, kost een beetje mooie kunstkerstboom al snel 100 – 130 euro. Een ‘echte’ boom (Nordmann) kost gemiddeld 25 euro. Dat blijkt uit een vergelijking tussen de 10 populairste kerstboomaanbieders. Jouw kunstkerstboom heb je dus al in 4 jaar tijd terugverdiend. En je besparing wordt nog groter als de prijs voor ‘echte’ bomen nog verder stijgt!

Kunstkerstbomen nu nog goedkoop!

Wil je gaan voor een kunstboom? Wacht niet te lang. Door de krapte op de kerstboommarkt, is de verwachting dat ook de prijs van kunstbomen gaat stijgen. Goed nieuws: de kunstkerstbomen zijn nu nog goedkoop! Ja, het is een eenmalige investering. Maar je kan in 2018 nog gewoon profiteren van een scherpe prijs. En je verdient deze investering vanzelf terug! 

Extra bespaartips: ga voor led-verlichting

Nog meer besparen? Investeer dan naast je kunstboom ook in led-kerstlampjes. Dat scheelt je al snel tientallen euro’s per jaar. Kijk maar!

Kerst­verlichtingVermogen gloeilampjesVermogen led-lampjes
Snoer­verlichting (kerstboom­lampjes) 10 lampjes10 - 15 W1- 4 W
Snoer­verlichting (kerstboom­lampjes) 100 lampjes 10 - 50 W0,6 - 6 W
Lichtslang (per meter)16 W2 - 5 W per meter

Bron: Milieucentraal

Bel Academica nu voor een kerstboom-berekening!

Twijfel jij nog: wel of niet investeren in een kunstkerstboom? Onze adviseurs hebben alle prijzen van kunstbomen voor jou in het vizier. Bel en binnen 2 minuten weet jij of het voor jou voordelig is om in te stappen. Heb jij zelf wel een rekenmachine in huis om dit sommetje te maken ;)? Dan wensen wij je natuurlijk alvast een fijne kerst namens alle adviseurs van Academica!

Heb je een vraag? Bel ons!