Sleutel aan een touwtje

Kosten verhuizing: bespaar met studentverhuizers (en 4 andere tips)!


17.592 keer gelezen

Dat verhuizen kosten met zich meebrengt, is geen nieuwtje. Denk maar eens aan het huren van een verhuiswagen of de kosten voor een verhuisbedrijf. En wat denk je van de benzinekosten, als jij 10 keer op en neer rijdt van je oude naar je nieuwe huis? Fijn als je kunt besparen op de kosten van je verhuizing! Met onderstaande tips bij verhuizen hou je de verhuiskosten zo laag mogelijk.

1. Maak een verhuischecklist met planning

Zo’n checklist is niet alleen handig, maar kan je ook veel verhuiskosten besparen! Dankzij een lijst met alle to do’s weet je ook precies wat je wanneer moet inplannen. Zo liggen de kosten voor een verhuisbedrijf in het weekend vaak hoger. Bij een spoedaanvraag ben je standaard duurder uit. Besluit je om zelf je verhuizing te regelen? Reserveer dan op tijd in jouw buurt een verhuiswagen of verhuisbus. Liefst niet eentje die te groot (en duur!) is, of waarvoor je eerst nog kilometers moet rijden om hem op te halen. Dat risico loop je wel als je te lang wacht. En mag je op jouw oude of nieuwe adres niet voor de deur parkeren? Vergeet dan niet om bijtijds je parkeervergunningen of –ontheffingen te regelen. Dat scheelt boetes!

2. Bereid zelf zoveel mogelijk voor

Of je nu zelf gaat verhuizen of verhuizers wil inhuren, een goede voorbereiding is het halve werk. Probeer zelf alvast zoveel mogelijk spullen te demonteren en in te pakken. Erkende verhuizers kunnen ook de lampen van je plafond draaien, maar natuurlijk niet voor niets! Hoe opgeruimder je oude huis al is, des te makkelijker het verhuizen gaat en des te eerder de verhuizers klaar zijn. Of des te eerder jij de gehuurde verhuisbus kunt terugbrengen! Scheelt je mooi weer wat kosten op je verhuizing.

3. Bepaal of je zelf het verhuizen wil regelen of hulp wilt

Maak voor jezelf de afweging of je zelf je verhuizing wilt regelen of een verhuisbedrijf inhuurt. Laat je een verhuisbedrijf komen? Dan heb je standaard kosten aan personeel, materieel en voorrijkosten. Ga je het zelf doen, dan ben je tijd kwijt met de voorbereiding én de uitvoering. Ook een verhuisbus huren is voor jouw rekening. 

4. Zoek studentverhuizers

Misschien heb je aan familie of vrienden al voldoende hulp. Als je nog wat extra handjes zoekt, zonder dat de verhuiskosten door het dak gaan, kijk eens naar een studentverhuisservice. Je kunt dan studenten inhuren om jou bij je verhuizing te helpen. Studentverhuizers zijn goedkoper dan professionele verhuizers. Voor 325 euro heb je al een student (mét verhuiswagen) een hele dag tot je beschikking. Jij houdt de touwtjes van je verhuizing in handen, zonder dat je je een bult moet sjouwen. Mooi toch?!

5. Professionele hulp? Vraag eerst een offerte bij het verhuisbedrijf aan

Het ene bedrijf is het andere niet. Er zijn budget verhuizers en erkende verhuizers. De kosten per verhuisbedrijf kunnen enorm verschillen. Je doet er dus goed aan om verschillende offertes op te vragen. Waar je bij de ene partij voor een totale verhuizing 500 euro betaalt, ben je bij anderen 1000 of misschien wel 1500 euro kwijt. Maar: kijk goed naar de verhuiskosten en wat je daar precies voor terug krijgt. Bij erkende verhuizers profiteer je namelijk vaak van een prijsgarantie en goede verzekeringen. Misschien krijg je bij het ene bedrijf standaard twee verhuizers, bij het andere bedrijf één. De verwachte duur van de klus en de grootte van de verhuiswagen spelen ook een rol. Kijk verder ook naar de reisafstand (voorrijkosten) en eventuele opslagkosten. Een goedkoop verhuisbedrijf betekent niet altijd goedkoop verhuizen!

Verhuizen? Bespaar op je verzekeringen

Als je gaat verhuizen kan er ook veel voor je verzekeringen veranderen. Misschien heb je voor het eerst een koophuis. Heb je veel nieuwe spullen. Ga je samenwonen en hoef je dus maar 1 verzekering voor jullie beiden. Reden genoeg om je verzekeringen eens te checken. Tip: onze partner Promovendum biedt verzekeringen met uitstekende voorwaarden tegen lage premies. Neem dus een kijkje of je kan besparen!

Ook besparen op je hypotheek? Ga voor een gratis inventarisatie!

Zoek jij naast het allervoordeligste verhuisbedrijf ook de meest voordelige hypotheek? Academica kijkt graag met je mee! Wij zijn onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat je het meest geschikte aanbod voor jouw situatie krijgt. Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!