geld en houten huisje

Kosten bankgarantie hypotheek laag houden? Lees snel hoe!


18.991 keer gelezen

Koop je een woning? Dan is een van de voorwaarden in de koopovereenkomst vaak het stellen van een bankgarantie of het storten van een waarborgsom (10% van de aankoopsom). Een waarborgsom kan je uit eigen zak betalen. Lukt dat niet? Dan moet je een bankgarantie regelen. Wat is dat precies en hoeveel kost een bankgarantie? 

Wat is een bankgarantie?

Door middel van een bankgarantie krijgt de verkoper de garantie dat hij schadeloos wordt gesteld als de koop geen doorgang kan vinden door toedoen van de koper. Dit geeft de verkoper extra zekerheid.

Wat kost een bankgarantie voor je hypotheek?

Gemiddeld kost een bankgarantie 1% van de waarborgsom uit de koopovereenkomst. Heb je bijvoorbeeld een huis gekocht van 450.000 euro? Dan moet er een bankgarantie gesteld worden van 45.000 euro en betaal je doorgaans 450 euro aan kosten voor de bankgarantie. Let op: de kosten hiervoor verschillen flink per aanbieder. Laat je hierover goed adviseren door een onafhankelijk hypotheekadviseur van Academica.

Waar kan ik een goedkope bankgarantie vinden?

Het is lastig om zelf de meest voordelige bankgarantie te vinden. Er zijn veel partijen die bankgaranties aanbieden. Tip: schakel Academica in. Wij bieden zelf ook bankgaranties aan, vaak voor een voordeliger tarief dan andere verstrekkers. Ook vergelijken we alle geldverstrekkers in de markt voor de laagste hypotheekrentes en beste voorwaarden. Zo krijg niet alleen de meest voordelige hypotheek, maar ook de voordeligste bankgarantie!

Bankgarantie of ander advies? Neem contact op!

Bel 078 648 14 80 of vul het formulier in. Wij adviseren je graag en bekijken wat er mogelijk is. Goed om te weten: het eerste gesprek is kosteloos!

Heb je een vraag? Bel ons!