Handgereedschap op een rij

Kluswoning kopen: van klushuis naar droomhuis!


17.655 keer gelezen

Steek jij graag je handen uit de mouwen en kan je uit de voeten met een sloophamer? Dan is een kluswoning misschien iets voor jou! Veel mensen zoeken een instapklare woning, maar met een  klushuis kopen vergroot je jouw kansen op de woningmarkt. En er is vaak een hogere hypotheek mogelijk. Lees hoe je zo’n pareltje op de kop tikt!

Wat is een klushuis?

Een kluswoning is een huis in  minder goede staat, dat voor een relatief lage prijs wordt  aangeboden. Als koper moet je flink verbouwen om het  up to date te maken. Vaak staat zo'n woning lang te koop, omdat je er moeite voor moet doen om er iets moois van te maken.   

Voordelen klushuis kopen

Dit zijn jouw voordelen!

✓ De vraagprijs voor een klushuis is vaak opvallend laag. Bovendien kan je in een relatief korte periode de woningwaarde flink verhogen!

✓ Een kluswoning is meestal oud: woningen uit het begin van de 20e eeuw die in karakteristieke wijken staan. Daarmee heb je straks een pareltje in handen. Deze populaire huizen worden in goede staat het snelst verkocht!

✓ Een klushuis richt je helemaal in naar jouw smaak. Vaak kan je zelfs de indeling van jouw woning aanpassen. Hallo inloopkast en open keuken!

☑ Extra voordeel klushuis kopen: meer hypotheek!

Waarschijnlijk kan jij ook nog eens meer hypotheek krijgen door een klushuis te kopen! Hoe? Een hypotheek mag in 2018 niet hoger zijn dan 100% van de marktwaarde van je huis. Er is één uitzondering: wanneer jij investeert in energiezuinige maatregelen, mag je 106% lenen. Denk aan het plaatsen van isolatie, dubbel glas of zelfs zonnepanelen. Aangezien een kluswoning vaak om dit soort maatregelen vraagt, voor jou een uitgelezen kans op een hogere hypotheek!

Ga met een kluswoning áltijd voor hypotheekadvies

Een kluswoning kopen is supervoordelig, maar vraagt wel om een investering. De woningwaarde neemt bij verbouwen gemiddeld met 70% van de verbouwingskosten toe. Dat betekent dat je altijd een deel van je eigen geld investeert. Daarentegen staat wel dat je de woning voor een supermooie prijs op de kop tikt en helemaal kan inrichten naar jouw wensen.

Laat je adviseren door een onafhankelijk hypotheekadviseur. Hij of zij weet precies welke investering voor jou haalbaar is. Jouw adviseur kan ook vertellen aan welke voorwaarden je moet voldoen om een hypotheek van 106% te krijgen. Daarnaast bekijken jullie samen of je een verbouwingsspecificatie nodig hebt en waar je een bouwkundige keuring laat uitvoeren voor je aan de verbouwing begint.

Geef er een klap op!

Twijfel niet langer. Bemachtig dat klushuis voordat het verkocht is. Bel 078 648 14 18 of laat je gegevens hieronder achter. We reageren snel en zoeken uit of het klushuis voor jou haalbaar is!

Heb je een vraag? Bel ons!