Handgereedschap op een rij

Kluswoning kopen: van klushuis naar droomhuis!


22.269 keer gelezen

Steek jij graag je handen uit de mouwen en kan je uit de voeten met een sloophamer? Dan is een kluswoning misschien iets voor jou! Veel mensen zoeken een instapklare woning, maar met een  klushuis kopen vergroot je jouw kansen op de woningmarkt. Lees hoe je zo’n pareltje op de kop tikt!

Wat is een klushuis?

Een kluswoning is een huis in minder goede staat, die voor een relatief lage prijs wordt  aangeboden. De woning kan flink gedateerd of verwaarloosd zijn. Als koper moet je hier doorheen kunnen kijken en flink verbouwen om het naar je zin maken. Vaak staat zo'n woning lang te koop, omdat het veel tijd, moeite en geld kost om een kluswoning te renoveren. Maar als je een beetje handig en avontuurlijk bent, krijg je er vast veel energie van!  

Voordelen klushuis kopen

✓ De vraagprijs voor een klushuis is vaak opvallend laag. Bovendien kan je in een relatief korte periode de woningwaarde flink verhogen!

✓ Een kluswoning is meestal karakteristiek: woningen uit het begin van de 20e eeuw die in mooie wijken staan. Daarmee heb je straks een pareltje in handen. Deze populaire huizen worden in goede staat het snelst verkocht!

✓ Een klushuis richt je helemaal in naar jouw smaak. Vaak kan je zelfs de indeling van jouw woning aanpassen. Hallo inloopkast en open keuken!

☑ Extra hypotheekvoordeel bij verduurzaming

In de meeste gevallen kan je een hogere hypotheek afsluiten wanneer je de woning duurzamer maakt. Als je investeert in energiezuinige maatregelen mag je namelijk 106% van de woningwaarde van het huis lenen. Denk aan het plaatsen van isolatie, dubbel glas of zelfs zonnepanelen. Aangezien een kluswoning vaak om dit soort maatregelen vraagt, is dit voor jou een uitgelezen kans om de woning duurzamer te maken en jouw energierekening te verlagen!

Ga met een kluswoning áltijd voor hypotheekadvies

Een kluswoning kopen is vaak supervoordelig, maar vraagt wel om een investering. De totale investering is vaak groter dan bij een instapklare woning. Daartegenover staat wel dat je de woning voor een supermooie prijs op de kop tikt en helemaal kan inrichten naar jouw wensen.

Laat je adviseren door een onafhankelijk hypotheekadviseur. Hij of zij weet precies welke investering voor jou haalbaar is. Jouw adviseur kan ook vertellen aan welke voorwaarden je moet voldoen om een hypotheek van 106% te krijgen. Daarnaast bekijken jullie samen of je een verbouwingsspecificatie nodig hebt en waar je een bouwkundige keuring laat uitvoeren voor je aan de verbouwing begint.

Geef er een klap op!

Twijfel niet langer. Bemachtig dat klushuis voordat het verkocht is. Bel 078 648 14 18 of laat je gegevens hieronder achter. We reageren snel en zoeken uit of het klushuis voor jou financieel haalbaar is!

Heb je een vraag? Bel ons!