Kleiner wonen, maar groter leven


8.711 keer gelezen

Best een uitdaging: wonen op weinig vierkante meters. Voor de één noodzaak en de ander een levensstijl. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun grote woning in te wisselen voor een kleiner huis. Hoe kun je je kleine woning slim, maar ook knus inrichten? Zo kun jij een start maken naar een toekomst in een kleinere woning, maar met een groter geluksgevoel! 

1. Gooi weg wat je niet nodig hebt

Hoe kan het dat we op vakantie aan één koffer genoeg hebben, maar thuis de kasten vol hebben met spullen? Het klinkt misschien confronterend, maar spullen die langer dan een jaar geleden gebruikt zijn, zijn waarschijnlijk niet nodig. Bedenk daarnaast voor jezelf of ieder product wat je koopt jou echt gelukkiger gaat maken. 

2. Ga de hoogte in

Door de hoogte in te gaan, kan je optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. De kasten en de wandplanken zorgen voor kostbare opbergruimte.

kleiner wonen groter leven

3. Twee meubels in één klap

Denk aan een inklapbare eettafel, die je ook als bureau kunt gebruiken. Daarnaast zul je compact moeten denken: waarop of waarin kan ik nog spullen kwijt? Bovenop de koelkast, onder mijn bed? Wees creatief!

4. Hou het licht

Lichte kleuren laten je woning groter lijken, omdat het licht weerkaatst wordt. Verf het plafond in een lichtere kleur dan de muren. De kamer lijkt op deze manier meteen hoger. Dit geldt ook voor de accessoires: producten met lichte en luchtige materialen zorgen ervoor dat de woning ruimtelijk en overzichtelijk blijft. Door de neutrale kleuren, kan het zijn dat er gezelligheid mist: voeg kaarsen, een vloerkleed, kussens en vazen toe voor een knussere sfeer. Tip: heb je boeken? Wanneer je deze andersom in de kast zet, stralen deze meer rust uit. De bladzijdes zorgen voor een sfeervoller geheel, in plaats van de drukke kaften. 

5. Doe-het-zelf!

Wanneer een kastje niet meer in de smaak valt, kun je kijken of je dit kunt hergebruiken. Geef je oude spullen een nieuw leven met bijvoorbeeld een likje verf. Verschillende doe-het-zelf-zaken hebben ontzettend slimme oplossingen voor het hergebruik van meubels. Daarnaast kun je door bijvoorbeeld ook meubels zelf te maken of aan te passen, ze precies in jouw kamer laten passen. Zo vul je de ruimtes optimaal op.  

Wil jij ook kleiner wonen?

Met de overwaardes van nu is dit hét moment om een stapje terug te doen in vierkante meters en jouw maandlast te verlagen. Ontdek wat jouw hypotheekmogelijkheden zijn en plan een gratis adviesgesprek in. Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!