Kerstbal in kerstboom

Kerst in huis: trends 2019


6.109 keer gelezen

Met minder dan 2 weken tot de kerst is het tijd om de versiering in huis te halen! Word net wat creatiever dan alleen een kerststukje op tafel of een krans voor je deur. Maak dit jaar écht indruk op je (schoon)familie. Van velvet tafellakens tot houten ballen. Wij geven 5 tips om de show te stelen!

1. Zoek de golden glow!

Goud kitsch? Met kerst kan het eigenlijk altijd al. Maar dit jaar is goud dé kersttrend. Gouden kerstballen, gouden kaarsen, gouden verlichting. Zelfs een goud gespoten kerstboom is dit jaar niet te veel! En wat dacht je van een goud thema voor het kerstdiner? Met een paar mooie kandelaren, servetringen of zelfs goud bestek ga je helemaal mee met de trend.

2. Ga voor een romantische kerst

Met een romantische stijl maak jij in 2019 indruk. En daarmee bedoelen we niet jouw charmes tijdens het kerstdiner. Breng de romantische stijl terug in je interieur. Ga voor satijnen of velvet tafellakens, barok ornamenten en overdreven grote kandelaren. Grote roze kerstballen of desnoods veren in de boom? Alles kan. En wees vooral niet bescheiden. Als je het doet, moet je het goed doen.

3. Haal de natuur in huis

Zie jij velvet, veren of goud niet zo zitten? Geen zorgen. Een tegenovergestelde trend is ‘natural’. Haal de natuur in huis met houten of jute accessoires. Kies daarbij beige of groene kleuren en takken of andere elementen uit de natuur. Waan je voor even in een knusse bungalow in de bossen. Buiten sneeuwt het. Binnen gezellig de kaarsjes aan. Misschien zelfs een knisperend haardvuur. Het kerstgevoel ten top!

4. Terug in de tijd

Kerst is toch ook wel de tijd van melancholie en terugblikken. Dit kun je ook laten terugkomen in je interieur! Op elke kerstmarkt vind je tegenwoordig kramen waar je vintage kerstballen of kerstversieringen koopt. Van houten kerstballen tot échte kaarsjes in de boom. En wat dacht je van een authentieke kerststal. Niemand kijkt er tegenwoordig nog van op! Tip: snuffel ook eens tussen de kerstversiering van je (groot)ouders.

5. Versier je kamerplant

Niet alleen een kersttrend, maar ook de goúden tip voor iedereen met een kat: versier je kamerplant. Grote kamerplanten zijn al langer een trend. Waarom dan in december nog een boom in huis halen? Versier je kamerplant met een snoer lampjes en hang er wat ballen in. Je bent zo klaar, geen naalden op de grond en de kans dat je grote vriend (lees kat) erin gaat hangen, is een stuk kleiner!

Lage hypotheekrente cadeau? Neem voor de kerst nog contact op!

Meer interieuradvies kunnen we je niet geven. Hypotheekadvies wél! Jouw rente verlagen of een nieuwe woning op het oog? Vraag nu nog een gratis hypotheekgesprek aan bij Academica. Bel 078 648 14 18 of laat hieronder jouw gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!