Kerstbal in kerstboom

Kerst in huis: dé trends van 2021


12.788 keer gelezen

Met nog maar een maand tot de kerst is het tijd om de versiering in huis te halen! Word net wat creatiever dan alleen een kerststukje op tafel of een krans voor je deur. Maak dit jaar écht indruk op je (schoon)familie. Van velvet tafellakens tot houten ballen. Wij geven 5 tips om de show te stelen!

1. Zoek de golden glow!

Dit jaar zien we weer veel gouden kerstversiering. Gouden kerstballen, gouden kaarsen, gouden verlichting. Mooi te combineren met roze, champagnekleuren, rood en blauw. En wat dacht je van een goud thema voor het kerstdiner? Met een paar mooie kandelaren, servetringen of zelfs goud bestek ga je helemaal mee met de trend. Dus: ga voor goud!

2. Ga voor een romantische kerst

Met een romantische stijl maak jij in 2021 indruk. En daarmee bedoelen we niet jouw charmes tijdens het kerstdiner. Breng de romantische stijl terug in je interieur. Ga voor grote kerstballen in poeder- of pastelkleuren, satijnen of velvet tafellakens, barok ornamenten en overdreven grote kandelaren. En wees vooral niet bescheiden. Als je het doet, moet je het goed doen.

3. Terug in de tijd

Kerst is toch ook wel de tijd van melancholie en terugblikken. Dit kun je ook laten terugkomen in je interieur!  Ga voor de klassieke kleurencombinatie rood, groen en zilver. En wat dacht je van een authentieke kerststal? Op elke kerstmarkt vind je tegenwoordig kramen waar je vintage kerstballen of kerstversieringen koopt. Of snuffel eens tussen de kerstversiering van je (groot)ouders.

4. Komische ornamenten

Houd jij wel van een kerstboom met een knipoog? Dan is deze trend iets voor jou! Kerstballen in de vorm van een donut, sushi, game controller, lipstick of puppy… Het kan niet gek genoeg! Vind je een hele boom vol met grappige ornamenten wat te heftig? Dan kan je natuurlijk ook één of twee ‘grapjes’ tussen de traditionele versiering hangen. Tip: geef zo’n komisch ornament als kerstcadeautje!

5. Versier je kamerplant

Niet alleen een kersttrend, maar ook dé tip voor iedereen met een kat: versier je kamerplant. Grote kamerplanten zijn al langer een trend. Waarom dan in december nog een boom in huis halen? Versier je kamerplant met een snoer lampjes en hang er wat ballen in. Je bent zo klaar, geen naalden op de grond en de kans dat je grote vriend (lees kat) erin gaat hangen, is een stuk kleiner!

Lage hypotheekrente cadeau? Neem voor de kerst nog contact op!

Meer interieuradvies kunnen we je niet geven. Hypotheekadvies wél! Jouw rente verlagen of een nieuwe woning op het oog? Vraag nu nog een gratis hypotheekgesprek aan bij Academica. Bel 078 648 14 18 of laat hieronder jouw gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!