Kamerplanten trends 2022


7.375 keer gelezen

De kerstboom is het huis alweer even uit. Maar nu voelt je woonkamer opeens zo leeg en ongezellig. Herkenbaar? Vul de leegte op met nieuwe kamerplanten. Dit zijn dé kamerplanten trends voor 2022.

1. Bijzondere prints

In 2022 geldt: hoe excentrieker hoe beter! Denk bijvoorbeeld aan de skeletplant (Alocasia amazonica) of de stippenbegonia (Begonia Maculata). Deze laatste is zo’n typische oude bekende, in een modern jasje.

2. Uitbundig met kleur

Niet alleen de prints van de bladeren mogen bont zijn. Ga ook voor gekleurde bladeren en bloeiende planten. Zoals de fel roze Caladium of het leuke plantje de geluksklaver (Oxalis purpurea). Echte eyecatchers!

3. Luchtzuiverende planten

Gezond leven vinden we belangrijk. Hier kunnen planten ook aan bijdragen! Veel planten hebben een luchtzuiverende werking en verbeteren zo de luchtkwaliteit in je huis. Planten die in 2022 helemaal bij deze trend passen zijn de krulvaren (Nephrolepis) en lepelplant (Spathiphyllum).

4. Retro hangplanten

Hang planten op aan het plafond, de gordijnrails of de trap. Ook ideaal voor kleine ruimtes. Ga in 2022 voor de drakenplant (Epipremnum). Een prachtige plant met hartvormige bladeren. Als je ‘m ziet, begrijp je direct waarom hij de bijnaam drankenplant heeft.

5. Duurzame droogbloemen

Ben je naast planten dol op bloemen, maar wil je liever een duurzame variant? Ga dan voor een mooi boeket droogbloemen. Droogbloemen gaan minstens een jaar mee. Dit is heel wat langer dan verse bloemen, die gemiddeld maar 10 dagen mooi blijven. Ook handig als je geen groene vingers hebt. ;)

Ontdek wat jouw mogelijkheden zijn!

Soms is de ongezelligheid in huis niet meer op te vullen met nieuwe planten. Heb je grotere plannen? Bijvoorbeeld een uitbouw of nieuwe keuken? Bekijk jouw mogelijkheden. Vraag een gratis hypotheekgesprek aan bij Academica. Bel 078 648 14 80 of laat hieronder jouw gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!