nieuwe keuken

Jouw woonwensen in 2021 realiseren? 4 hypotheektips!


13.624 keer gelezen

Bij een nieuw jaar horen nieuwe plannen. Wat zijn in 2021 jouw wensen op woongebied? Wil je eindelijk verhuizen, of droom je van een prachtverbouwing? Of heb je genoeg van die dure hypotheeklasten en denk je aan oversluiten? Lees snel hoe Academica je kan helpen bij het verwezenlijken van je woonwensen!

4 hypotheektips voor 2021

1. Verhuizen: profiteer van die superlage hypotheekrente!

Ga je als starter dit jaar eindelijk een woning kopen? Of ga jij wegens veranderingen in het huishouden naar een groter of kleiner huis? Wat je reden ook is, bij een verhuizing krijg je een nieuwe hypotheek die past bij je nieuwe situatie. Heb je al een hypotheek, dan wordt deze onder de loep genomen. Komen de voorwaarden nog overeen met jouw wensen en maak je wel gebruik van de zeer lage hypotheekrentes van het moment? Tip: schakel de hulp van een onafhankelijk adviseur in. Die zoekt graag voor je uit wat voor jouw de beste én voordeligste hypotheek is!

2. Verbouwen: gebruik overwaarde huis via verbouwingshypotheek!

Dit jaar eindelijk die aanbouw, nieuwe keuken of dakkapel? Of wil je bij een verhuizing meteen wat aanpassingen doorvoeren? Super idee! Door een verbouwing wordt je huis tenslotte meestal meer waard. In 2020 steeg het aantal verbouwingshypotheken met 48% (!) ten opzichte van het jaar ervoor. Dit komt met name door de nog altijd stijgende huizenprijzen én krapte op de woningmarkt. Ook het coronavirus heeft bijgedragen: mensen krijgen door het vele thuiswerken behoefte aan meer ruimte. Via een verbouwingshypotheek wordt de overwaarde op je huis als financiering gebruikt. Goed nieuws: de huizenprijzen stegen in november 2020 met bijna 9% ten opzichte van een jaar eerder (bron: CBS), dus grote kans dat jouw koopwoning ook meer waard is geworden!

3. Verduurzamen: nóg lagere rente mogelijk!

Naast verbouwen, hebben afgelopen jaar ook veel mensen voor hun huis verduurzaamd. Wil jij in 2021 ook zonnepanelen, isolatie of nieuwe kozijnen met HR++ glas en hier liever niet eigen (spaar)geld voor gebruiken? Ga dan voor van een duurzaamheidslening! Hiermee kun jij een extra lage hypotheekrente krijgen voor het bedrag dat je kwijt bent aan energiebesparende maatregelen, óf kun je in aanmerking komen voor een rentekorting op de gehele hypotheek. Tip: een onafhankelijke adviseur weet precies bij welke partijen een duurzaamheidslening in jouw situatie voordelig is. Laat je dus informeren!

4. Hypotheek oversluiten: verlaag je maandlasten!

Geen verhuis- of verbouwplannen? Geen probleem: ook jij kan op woongebied je slag slaan in 2021. Want mocht je vorig jaar nog niet van de extreem lage hypotheekrentes geprofiteerd hebben, dan kun je 2021 alsnog goed van start gaan! Zo kun je op dit moment jouw rente voor 20 jaar vastzetten tegen 1,20% (7 januari 2021)! Grote kans dat de rente van je huidige hypotheek een stuk hoger ligt. Het oversluiten van je hypotheek kan jou dus supersnel, veel lagere maandlasten op leveren. Onze hypotheekadviseurs checken graag de voorwaarden van jouw hypotheek en maken meteen een berekening van jouw mogelijke besparingen!

Woonwensen realiseren? Schakel Academica in!

Wat je plannen op woongebied ook zijn, maak in 2021 een vliegende start door hulp van Academica in te schakelen! Onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag bij het realiseren van je woonwensen. Wat deze ook mogen zijn. Bel 078 648 14 80 of laat je gegevens hieronder achter.

Heb je een vraag? Bel ons!