Is extra aflossen altijd de beste optie? Anne vertelt haar verhaal


8.448 keer gelezen

20 jaar geleden klopte Anne (44) bij Academica aan voor het kopen van haar eerste woning. En ook toen zij 4 jaar terug haar huidige appartement in Utrecht kocht, hielp Academica haar. Een aantal weken geleden belde Anne voor advies over hoe zij een gekregen erfenis het beste kon besteden. Anne vertelt haar verhaal.

Vier jaar terug…

"In het huis waar ik nu woon, ben ik 4 jaar geleden komen wonen. Het huis waar ik woonde had een ingrijpende verbouwing nodig. Hier had ik eigenlijk helemaal geen zin in. Toen ik ging rondkijken, zag ik een appartement in de buurt dat me erg aansprak. Na wat twijfelen heb ik Academica gebeld voor advies. Mijn eigen woning stond tenslotte nog niet eens te koop. Zij adviseerden toen het appartement te kopen onder voorwaarde van verkoop van mijn eigen woning. Uiteindelijk was alles zo geregeld! De rente was met de jaren ook flink gedaald. Dit scheelde dus veel geld.

Geldbedrag door erfenis

Nadat mijn moeder een aantal jaar terug is overleden, heb ik een redelijk geldbedrag als erfenis gekregen. Omdat ik altijd ben opgegroeid met het idee dat het goed is om je hypotheek af te lossen, nam ik een aantal weken terug opnieuw contact op met Academica. De hypotheekadviseur gaf aan dat het inderdaad vaak verstandig is om af te lossen, maar vertelde ook dat er meer opties zijn. Ik woon alleen en heb geen kinderen. De adviseur opende mijn ogen door de vraag te stellen: ‘voor wie zou je de hypotheek dan aflossen?’ Dat vond ik een heel interessant inzicht!

Per maand nu 500 euro meer te besteden

De afgelopen 4 jaar is mijn huis veel meer waard geworden. Een aflossingsvrije hypotheek was dus ook een mogelijkheid. Hierdoor heb ik nu per maand zo’n 500 euro meer te besteden! Ik kan nu flink sparen voor bijvoorbeeld een vakantiehuisje of een camper. Eigenlijk koop ik nu als het ware mijn vrijheid. Hier had ik zelf nooit aan gedacht, maar ik vond het zo’n supergoed idee!

“Doordat ik straks per maand veel meer geld te besteden heb, koop ik als het ware mijn vrijheid.”

Online omgeving

Ik kocht mijn woning 4 jaar geleden. Het is goed om te merken dat Academica ook in ontwikkeling is, zo ook met de nieuwe online omgeving. Het regelen van alle papieren via de nieuwe online omgeving werkte voor mij heel prettig. Ik kon precies zien welke stukken ik nog moest aanleveren en of deze al waren goedgekeurd. Dit overzicht is heel fijn, want het is toch altijd een hoop werk om alle papieren bij elkaar te zoeken. Alles is nu geregeld. Volgende week passeert het bij de notaris. En heb ik nog vragen, dan krijg ik altijd snel reactie.”

In verband met de privacy is in dit artikel een andere naam gebruikt. 

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bel Academica!

Ben je benieuwd of er in jouw situatie ook meer mogelijk is dan je denkt? Maak een afspraak voor een gratis eerste gesprek. Onze hypotheekadviseurs staan voor je klaar! Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!