Interieurtrends 2021: dit zijn dé 5 woontrends


9.487 keer gelezen

Door de coronacrisis zijn we vaker thuis dan ooit. Extra belangrijk dus dat jij je prettig voelt in huis. Die extra behoefte aan warmte en genegenheid is terug te zien in de trends voor 2021. Wij zetten de 5 woontrends voor je op een rij.

Trend 1: aarde kleuren

De kleur bruin is terug van weggeweest! Bruin gecombineerd met zandkleuren zorgt voor een mooi rustig en warm geheel. Voor 2021 hebben de Flexa kleurexperts dan ook de kleur Brave Ground als kleur van het jaar gekozen. Een kleur met een warme, aardse toon.

Tegenover het rustige, aardse zien we ook een uitgesproken stijl met veel (donkere) kleuren en veel contrasten. De kleur donkerblauw blijft voorlopig nog in de picture.

Trend 2: werelds

De bruine tinten sluiten perfect aan op de wereldse trend. Door corona kunnen dit jaar niet op (wereld)reis, dus halen we de wereld in huis. Combineer meubels uit Scandinavië met accessoires uit Afrika of Azië.

Een trend die hieruit voortkomt is Japandi. Een combinatie van Scandinavisch design en het strakke Japanse interieur. De kenmerken van deze trend zijn: minimalistisch, natuurlijk en stijlvol.

Trend 3: lichte houtsoorten

In 2021 zien we steeds meer lichte houtsoorten. Denk aan licht eiken hout, bamboe, lichte MDF-platen en/of met licht acacia hout. Een stapje verder? Ga voor een licht houten lambrisering of een houten plafond. Ook de bijzondere vlechttechniek webbing sluit hier heel goed op aan en zien we steeds vaker terug in het interieur.

Trend 4: teddyzacht

Zachte, luxe stoffen als velvet, vlours en fluweel zijn al even een trend. In 2021 mag hier nog een schepje bovenop! Tijdens deze koude, donkere dagen thuis op zoek naar warmte en comfort? Kies voor teddystof! Stoelen, kussens, plaids of andere accessoires. Deze aaibare “teddyachtige” stoffen passen ook weer perfect bij aardse tinten.

Trend 5: duurzaam

Duurzame producten en meubels worden in 2021 steeds belangrijker. Kies voor producten die op een duurzame manier gemaakt zijn en een lage impact hebben op het milieu. En let op de duurzaamheid van het meubel zelf. Denk aan producten die gemaakt zijn gerecycled materiaal en producten die na gebruik weer volledig gerecycled kunnen worden. Wil je zelf recyclen? Ga eens langs bij een kringloopwinkel!

Pak jij het groots aan? Ontdek jouw mogelijkheden!

Komen de muren echt op je af en ben je toe aan een grote verandering, zoals een nieuwe keuken of een uitbouw? Of wil je misschien zelfs een andere woning? Ga voor een gratis hypotheekgesprek bij Academica. Wij kijken dan samen met jou wat je mogelijkheden zijn. Bel 078 648 14 80 of laat hieronder jouw gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!