In deze gemeenten stijgen de huizenprijzen het hardst


9.077 keer gelezen

Bestaande koopwoningen waren aan het eind van het derde kwartaal van 2020 8,9% duurder dan een jaar geleden. Opvallend: in Amsterdam stegen de huizenprijzen het minst hard. Een huis in Amsterdam was gemiddeld 5,7% duurder dan het jaar ervoor. In andere gemeenten daarentegen, steeg de prijs dubbel zo hard. Dit zijn de 10 gemeenten waarin de huizenprijzen het afgelopen jaar het hardst stegen.

Top 10 stijgers afgelopen jaar

  1.  Groningen: 11,6%
  2.  Midden-Groningen: 11,2%
  3.  Oldambt: 11,1%
  4.  Stadskanaal: 11,1%
  5.  Het Hogeland: 11,0%
  6.  Veendam: 11,0%
  7.  Tilburg: 10,9%
  8.  Westerkwartier: 10,9%
  9.  Westerwolde: 10,9%
  10.  Delfzijl: 10,8%

Prijsontwikkeling per gemeente

Prijsontwikkeling per gemeente in Nederland in het derde kwartaal van 2020 ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar (in %). Bron: Calcasa.

Trek naar de randgemeenten

Opvallend is dat de grote steden in de Randstad al langer niet meer koploper zijn als het gaat om prijsstijgingen. Door de hoge woningprijzen in de grote steden, trekken steeds meer mensen weg naar de randgemeenten. Ondanks de flinke prijsstijgingen, betaal je hier nog altijd heel wat minder per vierkante meter. Eerder schreven we al een artikel over de huizenprijzen per m2 in grote steden.

Grootste prijsstijging in de provincie Groningen

In alle provincies waren koopwoningen in het derde kwartaal gemiddeld duurder dan een jaar eerder. Maar de provincie Groningen steekt hier al het hele jaar met kop en schouders bovenuit. Woningen zijn hier gemiddeld 11,3% duurder. Limburg sluit het rijtje af. Hier is de prijsstijging met 7,8% het kleinst.

De voordeligste hypotheek van Nederland?

Of je nu kiest voor een huis in de duurste of goedkoopste gemeente van Nederland, jouw via Academica afgesloten hypotheek is overal voordelig! Wij vergelijken namelijk alle hypotheekrentes van het land. Wil je ook de voordeligste hypotheek vinden? Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!