Briefgeld op grond

Hypotheekrenteaftrek dreigt te verdwijnen. Kom nu in actie!


14.345 keer gelezen

De hypotheekrenteaftrek ligt steeds meer onder vuur. Pas geleden maakte Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, zijn visie op de toekomst van de hypotheekrenteaftrek bekend. Het ziet er slecht uit als jij nu nog recht op renteaftrek hebt!

Al bekend: forse verlaging vanaf 2020

Afgelopen december schreven we al dat de hypotheekrenteaftrek verlaagd wordt vanaf 2020. De maximale hypotheekrenteaftrek gaat vanaf 2020 per jaar 3% omlaag. In 2023 zal zo het uiteindelijke tarief van 37,05% bereikt zijn, waar dit nu nog maximaal 49% is!

President DNB: ‘Hypotheekrenteaftrek nóg verder afbouwen’

President van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, is blij dat het kabinet heeft ingegrepen. Hij noemt de aangekondigde verlaging “een welkome stap”. Ook zegt hij dat de hypotheekrenteaftrek een groot deel van de rentebetalingen sponsort. ‘Het was geen goed concept’ en dat snapt het kabinet goed. Sterker nog, Knot verwacht dat het volgende kabinet, dat uiterlijk in 2021 aantreedt, nóg verder zal gaan met de verlaging.

Wat betekent dit voor jou?

Door deze nieuwe plannen is het zeer verstandig om niet meer jouw netto hypotheeklast als uitgangspunt te nemen, maar na te gaan of je de bruto hypotheeklast kunt dragen. Dat verschil ga je zeker voelen!

Voordelen hypotheekrenteaftrek in 2019

Laat je nu adviseren over de mogelijkheden, zodat je niet te laat bent: 

  • De hypotheekrentes zijn nu nog superlaag. Hiervan kan je nog lang profiteren, zeker als je je rente voor 20 of 30 jaar vastzet (minder 'pijn in je portemonnee' als renteaftrek totaal verdwijnt).
  • Sluit je je hypotheek over in 2019? Eventuele boeterentes en andere kosten bij het oversluiten zijn nu nog aftrekbaar tegen een gunstig tarief.

Maximaal profiteren van de renteaftrek? Doe het nu!

Bel vandaag nog naar 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter. Laat kosteloos checken of jouw hypotheeklast ook zonder hypotheekrenteaftrek betaalbaar blijft!

Heb je een vraag? Bel ons!