Mensen in achtbaan

Hypotheekrente verlagen loont, juist nu! [ 2 redenen ]


15.137 keer gelezen

Heb jij nog een te hoge hypotheekrente? Bijna een derde van de hypotheekbezitters vindt van wel. Dit blijkt uit onderzoek van een van de grootbanken in Nederland. Gelukkig kun je daar wat aan doen! We geven je de 2 belangrijkste redenen waarom het juist nu loont om je rente te verlagen. En nog belangrijker: uitleg over hoe je dit in een paar stappen doet!

Kan ik mijn hypotheekrente verlagen? 2 redenen voor JA!

De laatste jaren is er veel veranderd op de Nederlandse huizenmarkt. Dat geeft huizenbezitters de volgende 2 redenen om hun hypotheekrente juist nu te verlagen.

1.  Je hebt een "te hoge" rente vastgezet

Jaren geleden was een 10 jaar vaste hypotheekrente van 3,2% gangbaar. Je dacht er goed aan te doen deze voor 10 jaar vast te zetten. Niemand hield voor mogelijk dat diezelfde 10 jaar vaste rente halverwege 2021 nog maar 0,88% zou zijn! Heb jij nog zo'n oude hypotheekrente? Dan is de kans groot dat je flink kan besparen. Een lagere rente betekent een directe besparing op je maandlasten. Daarnaast verzeker je jezelf ook van een extreem lage rente voor de komende jaren! Dubbel voordeel dus als je nú oversluit.

2.  Je huis is meer waard geworden

Koopwoningen waren in april 2021 gemiddeld maar liefst 11,5% meer waard dan een jaar eerder (bron: CBS). Dat is de grootste prijsstijging in 20 jaar! De waarde van veel woningen is hierdoor hoger geworden dan de hoogte van de hypotheek die er ooit op is afgesloten. Deze overwaarde kun je opnemen en gebruiken: fijn! En waarom niet meteen inzetten voor de verlaging van je hypotheekrente? Laat je overwaarde dus voor je werken en gebruik het als investering voor je lagere maandlasten!

Nu je hypotheekrente verlagen loont

Je leest het: het is extra voordelig geworden om nú je hypotheekrente te verlagen. Hoe? Via een onafhankelijk hypotheekadviseur! Alle aanbieders op de hypotheekmarkt worden dan voor jou vergeleken. Zo kom je erachter waar de rente voor jou het laagste is en welke voorwaarden het best bij jouw wensen past: bij je eigen bank of een andere geldverstrekker.

Jouw rente verlagen in 3 stappen

  1. Onze hypotheekexpert doet een gratis inventarisatie om te weten of besparen mogelijk is. Bel 078 648 14 80 en check of we ook jouw hypotheekrente kunnen verlagen. Je gegevens hieronder invullen kan ook.
  2. Is de berekening voor jou interessant? Dan plannen we een kosteloos adviesgesprek met een hypotheekadviseur.
  3. Je geeft opdracht om het advies verder uit te werken de hypotheek over te sluiten. Hierbij nemen wij jou zo veel mogelijk werk uit handen!

Heb je een vraag? Bel ons!