Mensen in achtbaan

Hypotheekrente verlagen loont, juist nu! [ 2 redenen ]


2.810 keer gelezen

Heb jij ook nog een te hoge hypotheekrente? Bijna een derde van de hypotheekbezitters vindt van wel. Dit blijkt uit onderzoek van een van de grootbanken in Nederland. Bekijk de belangrijkste 2 redenen. En nog belangrijker: lees hoe je jouw rente kan verlagen.

Kan ik mijn hypotheekrente verlagen? 2 redenen voor JA!

De laatste jaren is er veel veranderd op de Nederlandse huizenmarkt. Dat geeft huizenbezitters 2 redenen om hun hypotheekrente juist nu te verlagen.

1.  Je hebt  een "te hoge" rente vastgezet

Jaren geleden was een 10 jaar vaste hypotheekrente van 4,5% gangbaar. Je dacht er goed aan te doen deze voor 10 jaar vast te zetten. Niemand hield voor mogelijk dat diezelfde 10 jaar vaste rente begin 2019 nog maar 1,70 % zou zijn! Heb jij nog zo'n oude hypotheekrente? Dan is de kans  groot dat je flink kan besparen. Een lagere rente betekent een directe besparing op je maandlasten. Maar, je verzekert jezelf ook van een extreem lage rente voor de komende jaren! Het mes snijdt dus aan twee kanten als je oversluit. De verwachting is namelijk dat de hypotheekrentes de komende tijd weer gaan stijgen...

2.  Je huis is meer waard geworden

Vorig jaar stegen de verkoopprijzen van huizen met maar liefst 9.1% gemiddeld. De gemiddelde WOZ-waarde steeg hierdoor 5 tot 7% in 2018 (Waarderingskamer). De grootste stijging in jaren! De waarde van veel woningen is hierdoor hoger geworden dan de hoogte van de hypotheek die er ooit op is afgesloten. Door deze waardestijging kan de hypotheek terechtkomen in een lagere ‘risicoklasse. Over het algemeen geldt: hoe lager de risicoklasse, hoe lager jouw rente! Helaas bieden banken deze verlaging niet uit zichzelf aan. Zelf je hypotheekrente verlagen bij een gestegen woningwaarde levert dus geld op! 

Nu je hypotheekrente verlagen loont

Je leest het: het is extra voordelig geworden om nu je hypotheekrente te verlagen. Hoe? Via een onafhankelijk hypotheekadviseur. Alle aanbieders worden dan voor jou vergeleken. Zo kom je erachter waar de rente voor jou het laagste is: bij je eigen bank of een andere geldverstrekker.  

Jouw rente verlagen in 3 stappen

  1. Onze adviseurs doen telefonisch gratis een berekening voor je. Bel 078 648 14 18 en check of we ook jouw hypotheekrente kunnen verlagen. Je gegevens hieronder invullen kan ook.
  2. Is de berekening voor jou interessant? Dan maken we een vervolgafspraak.
  3. Samen met jou brengen we je wensen in kaart en gaan we aan de slag om jouw hypotheek voor de laagste rente opnieuw vast te zetten.

Heb je een vraag? Bel ons!