Mensen in achtbaan

Hypotheekrente verlagen loont, juist nu! [ 2 redenen ]


6.560 keer gelezen

Heb jij nog een te hoge hypotheekrente? Bijna een derde van de hypotheekbezitters vindt van wel. Dit blijkt uit onderzoek van een van de grootbanken in Nederland. Lees snel verder wat de belangrijkste 2 redenen zijn. En nog belangrijker: lees hoe je jouw rente kan verlagen!

Kan ik mijn hypotheekrente verlagen? 2 redenen voor JA!

De laatste jaren is er veel veranderd op de Nederlandse huizenmarkt. Dat geeft huizenbezitters de volgende 2 redenen om hun hypotheekrente juist nu te verlagen.

1.  Je hebt  een "te hoge" rente vastgezet

Jaren geleden was een 10 jaar vaste hypotheekrente van 4,5% gangbaar. Je dacht er goed aan te doen deze voor 10 jaar vast te zetten. Niemand hield voor mogelijk dat diezelfde 10 jaar vaste rente eind 2019 nog maar 1,05 % zou zijn! Heb jij nog zo'n oude hypotheekrente? Dan is de kans groot dat je flink kan besparen. Een lagere rente betekent een directe besparing op je maandlasten. Daarnaast verzeker je jezelf ook van een extreem lage rente voor de komende jaren! Dubbel voordeel als je dus nú oversluit.

2.  Je huis is meer waard geworden

Dit jaar stegen de verkoopprijzen van huizen met maar liefst 7,2% gemiddeld (NVM). De gemiddelde WOZ-waarde steeg hierdoor met 7,8% in 2019 (CBS). De grootste stijging in jaren! De waarde van veel woningen is hierdoor hoger geworden dan de hoogte van de hypotheek die er ooit op is afgesloten. Door deze waardestijging kan de hypotheek terechtkomen in een lagere ‘risicoklasse’. Over het algemeen geldt: hoe lager de risicoklasse, hoe lager jouw rente! Helaas bieden banken deze verlaging niet uit zichzelf aan. Zelf je hypotheekrente verlagen bij een gestegen woningwaarde levert dus geld op!

Nu je hypotheekrente verlagen loont

Je leest het: het is extra voordelig geworden om nu je hypotheekrente te verlagen. Hoe? Via een onafhankelijk hypotheekadviseur! Alle aanbieders op de hypotheekmarkt worden dan voor jou vergeleken. Zo kom je erachter waar de rente voor jou het laagste is en welke voorwaarden het best bij jouw wensen past: bij je eigen bank of een andere geldverstrekker./p>

Jouw rente verlagen in 3 stappen

  1. Onze adviseurs doen telefonisch gratis een berekening voor je. Bel 078 648 14 18 en check of we ook jouw hypotheekrente kunnen verlagen. Je gegevens hieronder invullen kan ook.
  2. Is de berekening voor jou interessant? Dan plannen we een gratis oriëntatiegesprek.
  3. Tijdens dit gesprek brengen we samen met jou je wensen in kaart en gaan we aan de slag om jouw hypotheek voor de laagste rente opnieuw vast te zetten.

Heb je een vraag? Bel ons!