percentage teken rode pijl zandloper

Hypotheekrente blijft stijgen, kom nu in actie!


11.590 keer gelezen

Al tijden staan de hypotheekrentes historisch laag. Zelfs de coronacrisis bracht daar geen verandering in. Maar dat is nu wél aan het veranderen. Een aantal partijen verhoogden hun rentes al en experts geven aan dat deze stijging zal doorzetten. Gelukkig ben je nu nog op tijd! Lees snel wat je kunt doen om alsnog een lage rente te krijgen.

Waarom stijgt de hypotheekrente nu wél?

Voor geldverstrekkers zijn er verschillende factoren die meespelen bij het bepalen van de hoogte van hypotheekrentes. De rente op de kapitaalmarkt is er één van. Deze rente is sinds kort aan het stijgen, omdat er een sterk herstel van de economie verwacht wordt en daarmee een hogere inflatie. Blijft de rente op de kapitaalmarkt stijgen, dan zullen hypotheekaanbieders hun tarieven verder gaan verhogen om hun marges te behouden.

Rente 20 jaar vast bij alle hypotheekaanbieders gestegen

De afgelopen weken zagen we het al gebeuren: een aantal hypotheekaanbieders verhoogden hun rentes. Bij 20 jaar vast heeft deze rentestijging zelfs bij alle partijen plaatsgevonden! Experts verwachten dat deze stijging gaat doorzetten. En dit zal dan ook effect hebben op de rentes van andere looptijden.

Goed nieuws: Academica biedt nog altijd de laagste rentes!

Loop jij al langer met het idee om jouw té hoge hypotheekrente in te wisselen voor een lage? Of wil je gewoon meer zekerheid voor de lange termijn? Wacht dan niet en kom in actie! Academica vergelijkt alle aanbieders in Nederland, waardoor wij jou altijd de laagst mogelijke rente kunnen bieden in jouw situatie. Het laagste punt qua hypotheekrente ligt nu echt achter ons, dus mis je kans niet!

Benieuwd naar jouw laagste rente? Neem contact op!

Bel 078 648 14 80 en één van onze adviseurs kan je meteen vertellen wat jouw laagste hypotheekrente is! Klinkt het aanbod goed? Dan gaan we meteen aan de slag om deze lage rente voor je vast te leggen, zodat jij nog jaren kan genieten van lage maandlasten! Of vul je gegevens hieronder in, dan bellen wij jou terug.

Heb je een vraag? Bel ons!