Persoon springt over gebouwen

Hypotheekrente blijft stijgen in 2018: kom nu in actie!


5.922 keer gelezen

Misschien is het je ontgaan, maar hypotheekrentes zijn flink aan het stijgen. Van méér dan 50 hypotheektarieven werd in de laatste weken de rente verhoogd. En dat zet door! Als je nog iets wil, een nieuwe hypotheek óf oversluiten, dan is het nu tijd. Lees snel hoe jij je rente nog op tijd kan claimen in 2018. 

Rentestijging oktober 2018: 58 renteverhogingen

Ja, je leest het goed. In de maand oktober zijn er door verschillende banken in totaal 58 renteverhogingen doorgevoerd. Veel banken verhoogden de rente 2 keer, sommigen zelfs al 3 keer! 

Hypotheekrente claimen voor stijging inzet? Dat kan nog!

De hypotheekrentes zijn al tijden superlaag. Maar dat er in korte tijd extreem veel rentes zijn gestegen, wil nog niet zeggen dat er geen lage hypotheekrentes meer zijn.  Enkele banken of geldverstrekkers hebben hun rentes nog niet verhoogd. Tip: schakel een onafhankelijk adviseur in. Dan worden alle rentetarieven in de markt voor jou naast elkaar gelegd. Zo weet je zeker dat ook die lage rentes er nog tussen zitten!

Ben ik nog op tijd? 

Ja, je bent gelukkig nog op tijd om jouw lage hypotheekrente te claimen, wat je situatie ook is:

Nieuwe hypotheek aanvragen

Bij het aanvragen van een nieuwe hypotheek staat de nieuwe lage rente direct vast. Zodra jij  het renteaanbod  van de bank geaccepteerd hebt, kun je dus profiteren van de rente die vaststaat. Zelfs als de rente diezelfde dag nog stijgt!

Hypotheek oversluiten

Ook voor oversluiten geldt hetzelfde. Het enige verschil is dat je  nog een oude hypotheek hebt. Deze wordt vervroegd afgelost. Hierover betaal je  soms  eenmalige ‘boeterente’. Maar, die verdien je meestal supersnel terug met het geld wat jij maandelijks gaat besparen. Je krijgt er namelijk een veel scherpere rente voor terug. Een onafhankelijk adviseur kan dit voordeel eenvoudig voor jou berekenen. 

Zet jouw nieuwe hypotheekrente nu vast!

De boodschap is dus duidelijk: wacht niet. De rentes zijn stijgende maar nog steeds laag. Wil jij een nieuwe hypotheek? Of weten hoé voordelig oversluiten voor jou is? Kom in actie! Laat hieronder je gegevens achter of bel ons direct: 078 648 14 18. Wij helpen je snel! 

Heb je een vraag? Bel ons!