Twee handen in de lucht

Hypotheekrente 10 of 20 jaar vastzetten: wat is slim?


42.737 keer gelezen

Je bent op zoek naar een hypotheek. Dan wil je natuurlijk de laagste hypotheekrente. Maar wat is in juli 2022 voordeliger: je hypotheekrente 10 óf 20 jaar vast zetten? Lees hier hoe het zit!

Voordeel 10 jaar vast: laagste hypotheekrente 3,51%*

De 10 jaar vaste rente is terug van weggeweest! Voordelen: deze hypotheekrente is een stuk lager dan de 20 jaar vaste rente, waardoor de maximaal te verkrijgen hypotheeksom doorgaans hoger is. Daarnaast is jouw bruto maandlast lager ten opzichte van de 20 jaar vaste hypotheekrente.

Voordeel 20 jaar vast: extra zekerheid

10 jaar lang een lage hypotheekrente is natuurlijk fijn. Maar na deze 10 jaar moet je kiezen voor een nieuwe rentevast periode. En niemand weet nu hoe hoog de rentes dan zijn. Is dat verstandig? Met een rentevaste periode van 20 jaar betaal je voor die extra zekerheid een hoger rentetarief. Nu (juli 2022) staat de 20 jaar vaste hypotheekrente op 4,11%*.

Wat is voordeliger: 10 of 20 jaar vast?

Dat is niet makkelijk te zeggen. Met een rentevaste periode van 10 jaar vast ben je bruto ongeveer 136 euro per maand goedkoper uit (bij een hypotheek van 400.000 euro). Maar na 10 jaar moet je jouw rente opnieuw vast gaan zetten tegen het dan geldende tarief, wat dan misschien hoger is. Het kan ook goed zijn dat 20 jaar vastzetten toch voordeliger uitpakt.

Biedt de bank de laagste hypotheekrente?

Nou, ook dat is de vraag. Bij bank A krijg je misschien het voordeligste tarief voor 10 jaar rentevast. Bank B biedt een beter tarief bij 20 jaar vast. En onderling kunnen de hypotheken ook flink in voorwaarden verschillen. Daarom is het slim om onafhankelijk advies bij Academica in te winnen. We vergelijken álle hypotheekrentes van heel Nederland. Welke rentevaste periode je ook kiest, 10 of 20 jaar vast? Wij hebben altijd de laagste hypotheekrente voor je! Tip: de rentes zijn alweer iets aan het stijgen, dus wees er op tijd bij!

Bel 078 648 14 80 voor jouw laagste hypotheekrente!

Wij helpen jou bij het kiezen van je rentevaste periode van 10 of 20 jaar vast. Daarna vinden we de voor jou laagst mogelijke hypotheekrente en de beste hypotheekvoorwaarden! Bel ons, of laat hieronder je gegevens achter. Het eerste gesprek is gratis!

* Rentetarieven zijn op basis van een annuïteitenhypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie en gebaseerd op volledige financiering.

Heb je een vraag? Bel ons!