Twee handen in de lucht

Hypotheekrente 10 of 20 jaar vastzetten: wat is slim?


21.141 keer gelezen

Je bent op zoek naar een hypotheek. Dan wil je natuurlijk de laagste hypotheekrente. Maar wat is in 2020 voordeliger: je hypotheekrente 10 of 20 jaar vast zetten? Lees hier hoe het zit!

Voordeel 10 jaar vast: laagste hypotheekrente 1,09%!

Eerlijk is eerlijk: kies je nu voor 10 jaar rentevast? Dan maak jij een superdeal! De rente is nog steeds superlaag: vanaf 1,09% (juni 2020). 

Voordeel 20 jaar vast: extra zekerheid

10 jaar lang een superlage rente is natuurlijk fijn. Maar voor je het weet zijn die 10 jaar voorbij. Daarna moet je jouw hypotheekrente opnieuw vastzetten. En niemand weet nu  hoe hoog de rentes dan zijn. Is dat verstandig? Met een rentevaste periode van 20 jaar betaal je voor die extra zekerheid een nét iets hoger rentetarief. Nu (juni 2020) staat de laagste rente van 20 jaar op 1,42%. 

Wat is voordeliger: 10 of 20 jaar vast?

Dat is niet makkelijk te zeggen! Met een rentevaste periode van 10 jaar vast ben je bruto ongeveer 110 euro per maand goedkoper uit (bij een hypotheek van 200.000 euro). Maar na 10 jaar moet je jouw rente opnieuw vast gaan zetten tegen het dan geldende -misschien wel veel hoger- tarief. En een feit is: de rentes zijn nu historisch laag. Het kan ook goed zijn dat  20 jaar vastzetten toch voordeliger uitpakt. 

Biedt de bank de laagste hypotheekrente?

Nou, ook dat is de vraag. Bij bank A krijg je misschien het voordeligste tarief voor 10 jaar rentevast. Bank B biedt  een beter tarief bij 20 jaar vast. En onderling kunnen de hypotheken ook flink in voorwaarden verschillen. Daarom is het slim om onafhankelijk advies bij Academica in te winnen. We vergelijken álle hypotheekrentes van heel Nederland. Welke rentevaste periode je ook kiest, 10 of 20 jaar vast? Wij hebben altijd de laagste hypotheekrente voor je! Tip: de rentes zijn alweer iets aan het stijgen, dus wees er op tijd bij!

Bel 078 648 14 80 voor jouw laagste hypotheekrente!

Wij helpen jou bij het kiezen van je rentevaste periode van 10 of 20 jaar vast. Daarna vinden we de voor jou laagst mogelijke hypotheekrente en de beste hypotheekvoorwaarden! Bel ons, of laat hieronder je gegevens achter. Het eerste gesprek is gratis!

Heb je een vraag? Bel ons!