Briefgeld euro's

Hypotheeklasten verlagen? 4000 euro besparen in 3 minuten!


1.122 keer gelezen

Aan het einde van de maand hou je natuurlijk het liefst zo veel mogelijk geld over. 60% van de Nederlanders gelooft niet dat het oversluiten van je hun hypotheek voordelig kan zijn (Panalwizard, 2016). Jammer, want daarmee lopen veel mensen duizenden euro’s mis. Weten waarom?

Consuminderen? Ook op hypotheeklasten kun je besparen! 

Consuminderen is minder geld uitgeven. Door goedkopere boodschappen, of je abonnement op de krant opzeggen. Maar waar ben je maandelijks het meeste geld aan kwijt? Zeer waarschijnlijk aan je hypotheeklasten. Dus waarom vier supermarkten afgaan voor het goedkoopste wasmiddel, als je nog niet naar je grootste maandlasten hebt gekeken? 

Ruim 4000 euro besparen op je hypotheeklasten

Besparen op je hypotheek begint met berekenen. Wat ben je maandelijks kwijt aan hypotheeklasten? Kun je per maand 350 euro besparen, dan scheelt dat je per jaar al 4200 euro. Dat geld bespaar je niet met boodschappen, het opzeggen van je krantenabonnement of een paar tientjes korting op je energierekening.

Hoe kan ik mijn hypotheeklasten verlagen? 3 bespaartips

Besparen op je hypotheeklasten, hoe doe je dat? 3 bespaartips die jou kunnen helpen aan lagere hypotheeklasten.

Bespaartip 1. Laat je hypotheek voordelig oversluiten

Hypotheek afgesloten met een hoge rente? Dan zit je al snel vast aan hoge maandelijkse hypotheeklasten. Veel mensen lossen tussentijds extra af om op hun maandelijkse hypotheeklasten te besparen. Waarom ga je niet op zoek naar een lagere rente? Dan hoef je geen extra eigen geld in je hypotheek te steken! Heb je een hypotheek met rentevaste periode? Dan kan het zijn dat je boeterente voor tussentijds oversluiten moet betalen. Maar die heb je vaak snel terugverdiend. Voordeel: de boeterente is in de meeste gevallen gewoon fiscaal aftrekbaar.

Bespaartip 2. Ga verhuizen voor lagere hypotheeklasten

Een andere manier om van je hoge rente af te komen? Verhuizen! Hiermee los je in één keer je oude hypotheek af, en ben je vogeltje vrij om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Natuurlijk tegen het allerlaagste rentetarief in de markt! Zo kun jij maximaal besparen en optimaal genieten in een nóg mooiere woning.

Bespaartip 3. Zeg ja tegen onafhankelijk advies  

Wil jij een van bovenstaande bespaartips opvolgen? Vraag om onafhankelijk advies! Een onafhankelijk adviseur weet precies waar de kansen liggen, vergelijkt alle aanbieders, helpt jou aan de laagste rente en dus ook aan de laagste hypotheeklasten. Verder neemt hij of zij al het papierwerk voor je uit handen. Jouw hypotheek kan al binnen 5 dagen geregeld zijn. Zo kan je zo snel mogelijk beginnen met besparen!

Kan jij besparen op je hypotheeklasten? Laat het checken!

Bel 078 648 14 18 en binnen 3 minuten plannen we een afspraak voor je. Met één van onze onafhankelijke hypotheekadviseurs. Die komt bij je op de koffie en bekijkt samen met jou hoe jij je maandelijkse hypotheeklasten drastisch kunt verlagen. Of stuur ons een bericht hieronder.