verbouwen huis

Hypotheek verhogen voor verbouwing in 2021: zo doe je dat!


26.862 keer gelezen

Je huis verbouwen is in 2021 razend populair! Dit jaar zijn al meer dan 61.000 hypotheken aangevraagd ten behoeve van een verbouwing (bron: HDN). Want via het verhogen van jouw huidige hypotheek kun je een verbouwing bekostigen, zonder dat je in één keer al je spaargeld kwijt bent. Benieuwd hoe het werkt?

Je huis verbouwen in 2021? Slim!

We zijn tegenwoordig structureel meer thuis. Een verbouwing organiseren wordt dan wellicht ook eenvoudiger: door meer thuis te zijn, kun je makkelijker zaken regelen. Denk aan bouwvergunningen, afspraken maken met aannemers en goed het overzicht op de verbouwing houden. Ga dus eindelijk voor die mooie keuken, aanbouw of serre waar je altijd al van droomde. Of plaats die dakkapel, zodat je eindelijk over die extra kamer beschikt om op zolder te kunnen werken. Extra slim: door een verbouwing wordt je huis meer waard!

Hoe kan ik mijn hypotheek verhogen voor verbouwing?

Je hoeft niet je spaargeld aan te spreken voor een verbouwing van bijvoorbeeld je keuken, badkamer of ophoging van je tuin. Er zijn nog veel meer opties! Eentje daarvan: je huidige hypotheek ophogen via een verbouwingshypotheek! Dat is in 2021 in 3 stappen geregeld!

  1. Laat je huidige situatie onder de loep nemen en weet wat er mogelijk is. Win onafhankelijk advies in bij Academica. We bekijken alle opties die je hebt en berekenen wat voor jouw het voordeligst is. Bij een verbouwingshypotheek gebruik je de overwaarde van je huis door jouw huidige hypotheeksom te verhogen. Hiervoor ga je een extra hypotheek aan voor verbouwing.
  2. Het verhogen van je hypotheek voor verbouwing blijkt de beste optie! Academica verzorgt alle communicatie en papierwerk met de bank. Alle aangeleverde stukken worden ingediend bij de geldverstrekker die deze beoordeelt.
  3. Heb je akkoord gekregen van de bank? Dan wordt het geld op je rekening gestort, of wordt er een bouwdepot geopend. Dit is een rekening waarop het geld voor jouw verbouwing gereserveerd staat. Door middel van het inzenden van verbouwingsfacturen, kun je hier onttrekkingen uit doen.
icon

Tip: laat gratis checken hoe jij jouw verbouwing kan financieren!

Hoeveel kost hypotheek verhogen voor verbouwing in 2021?

De aannemer heeft laten weten hoeveel jouw verbouwing gaat kosten. Dan ben je vast benieuwd hoeveel het kost om je hypotheek te verhogen voor een verbouwing. Weet je dat je maar liefst 50.000 euro op je rekening kan laten bijschrijven, voor net iets meer dan 160 euro per maand aan rente en aflossing?!

3 rekenvoorbeelden hypotheek verhogen voor verbouwing

  • 100.000 euro voor verbouwing: maandlast 321 euro
  • 50.000 euro voor verbouwing: maandlast 161 euro
  • 25.000 euro voor verbouwing: maandlast 80 euro

Alle voorbeelden gaan uit van een annuïteitenhypotheek met een 10 jaar vaste rente van 1% (november 2021).

Hypotheek verhogen voor verbouwing? Neem contact op!

Benieuwd of jij in aanmerking komt voor een verbouwingshypotheek? Of hoe jij eindelijk die verbouwing kan realiseren? Bel ons op 078 648 14 80, dan berekenen wij meteen welke opties je hebt en hoeveel je zou kunnen lenen. Of vul je gegevens hieronder in. Het eerste gesprek met onze adviseur is gratis!

Heb je een vraag? Bel ons!