huis met energielabel

Hypotheek oversluiten? Direct verduurzamen = extra besparing!


6.823 keer gelezen

Wil je jouw hypotheek oversluiten tegen een lagere rente? Bijvoorbeeld om te profiteren van een lagere maandlast en zekerheid op lange termijn. Slim! Combineer je dit met de verduurzaming van je huis? Dan kan deze maandlast vaak nóg verder omlaag. En bespaar je op jouw energierekening. Dat kan op een zeer voordelige manier! Hoe dat zit?

Huis verduurzamen? Voordelig via hypotheek

Bij het oversluiten van jouw hypotheek is het vaak mogelijk om tot 9.000 euro extra te lenen voor duurzaamheidsmaatregelen. Heb je overwaarde op jouw woning? Dan kan jij deze vaak ook verzilveren om in energiebesparing te investeren. Op die manier hoef jij je spaargeld niet aan te spreken. Fijn! Doordat je profiteert van een lage rente, en dus een lagere maandlast, voel je in jouw portemonnee vaak weinig van de extra financiering voor de verduurzaming van je woning. En het verbeteren van jouw energielabel door duurzaamheidsmaatregelen levert vaak nog meer voordeel op. Want…

Nóg lagere rente mogelijk bij verduurzaming huis

Bij een aantal geldverstrekkers krijg je rentekorting wanneer je een woning met een gunstig energielabel hebt, of gaat kopen. Dit wordt vaak een duurzaamheidshypotheek genoemd. De rentekorting kan oplopen tot maar liefst 0,25%! Maar met de verduurzaming van jouw woning bespaar je niet alleen op je hypotheek. Zo gaan jouw energielasten ook vrijwel altijd flink omlaag.

Verduurzaming meefinancieren in hypotheek = flinke besparing energierekening

Stel dat je 14 zonnepanelen financiert vanuit jouw nieuwe hypotheek. Dit kost je nu maandelijks ongeveer 50 euro aan rente en aflossing over een periode van 15 jaar. De besparing op je energierekening is vaak een stuk groter! Gemiddeld 180 euro per maand!

Bij bovenstaande berekening gaan we uit van een Kwh-prijs van 0,45 euro en een hypotheekrente van 1,6% voor 15 jaar vast - maart 2022.

Jouw maandlast flink verlagen? Neem contact op

Wil jij weten of jouw maandlast ook flink omlaag kan door de verduurzaming van jouw woning? Onze onafhankelijke hypotheekexperts helpen je graag en nemen standaard de verduurzaming van je woning mee in het adviesgesprek. Bel 078 648 14 80 of laat je gegevens achter. Het eerste gesprek is gratis.

Heb je een vraag? Bel ons!