Horloge en pen

Hypotheek nog oversluiten in 2020: wanneer is de deadline?


8.775 keer gelezen

Je hypotheek oversluiten tegen een lagere rente. Loop jij in 2020 al langer rond met deze gedachte? Dan is het nu tijd om de knoop door te hakken! De deadline voor het oversluiten van je hypotheek in 2020 nadert. Lees hier waarom actie nemen nu vereist is!

Hypotheek oversluiten in 2020? 2 redenen om het te doen!

Het is voor de meeste huizenbezitters erg voordelig om in 2020 nog je hypotheek over te sluiten. Hieronder twee belangrijkste redenen om niet te wachten tot volgend jaar. 

1. Hypotheek oversluiten in 2020 = geld terug krijgen in 2021

Kosten voor het oversluiten van je hypotheek zijn meestal aftrekbaar. Dit blijft volgend jaar ook zo, maar: als je in 2020 jouw hypotheek oversluit, zijn de kosten aftrekbaar in 2020 en vind de teruggave rond de zomer van 2021 plaats. Dat scheelt weer een jaar wachten!

2. Lagere rente in 2020?

2020 was het jaar van historisch lage hypotheekrentes. Ga jij hier ook van profiteren? Zeker wanneer je nog een hoge hypotheekrente hebt van een paar jaar geleden, is het slim om je hypotheek over te sluiten nu de rentes nog laag zijn. Het is in deze onzekere tijdens moeilijk te voorspellen wat de hypotheekrentes in 2021 gaan doen. 

Wanneer is de deadline voor het oversluiten in 2020

Wil jij je hypotheek in 2020 oversluiten? Dan moet je aanvraag uiterlijk begin december ingediend zijn Dit heeft 2 redenen: 

1. Verwerkingstijd bij de banken loopt op

Doorgaans hebben banken en hypotheekverstrekkers het aan het einde van het jaar extra druk. Hou er rekening mee dat dit bij sommige aanbieders dan aanzienlijk langer kan duren. Tip: neem direct contact op met Academica. Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs zoeken samen met je naar de voor jou meest passende geldvertrekker. Uiteraard zorgen wij ervoor dat jouw hypotheek nog voor het eind van het jaar geregeld is.

2. Passeren hypotheek bij notaris kost tijd

Iedereen die een hypotheek af- of oversluit, moet deze laten passeren bij de notaris. Door het ondertekenen van de hypotheekakte, geef je opnieuw akkoord dat jouw huis het onderpand is voor de bank. De hypotheekakte wordt daarna door de notaris toegevoegd aan het hypothekenregister van het Kadaster. We zien vaak dat notarissen het aan het einde van het jaar ook drukker hebben. Wij zorgen ervoor dat je hypotheek op tijd kan passeren.

Hak nĂș die knoop door, bel ons!

Wil je in 2020 nog je hypotheek oversluiten, wacht dan niet te lang meer! Bel één van onze adviseurs op 078 648 14 80 of laat je gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!