Huurtoeslag 2019

Huurverklaring stopt, maar toch mogelijkheden duurhuurders!


16.629 keer gelezen

Heb jij een dure huurwoning, maar onvoldoende inkomen om de door jou gewenste woning te kunnen kopen? Dan was een huurverklaring in het verleden misschien de oplossing. Helaas was deze optie van korte duur. Maar geen zorgen! Academica biedt nog mogelijkheden waardoor jij als duurhuurder een woning kan kopen.

Huurders bouwen geen vermogen op

Weet je dat huurders gemiddeld maar liefst 42,6% van hun besteedbaar inkomen uitgeven aan huur? Dit blijkt uit CBS cijfers (2019). Ruim 1 miljoen huurders hebben hoge woonlasten. Omdat ze ‘duur huren’, bouwen ze bijna geen vermogen op en is het lastig om later alsnog de overstap naar een koophuis te maken. Gek eigenlijk, want de kans is namelijk groot dat je met je huidige huurlasten makkelijk een vergelijkbare koopwoning kunt betalen. Heb jij al een keer een online hypotheekberekening gedaan en ben je afgehaakt? Goed nieuws: er is meer mogelijk!

Zijn er voor duurhuurders nog nieuwe hypotheekkansen in 2021?

Een huurverklaring werd als extra middel ingezet om een hypotheek te krijgen voor ‘duurhuurders’, mensen met een erg hoge huurlast. Via deze weg konden ze aantonen de hypotheeklasten voor nu en in de toekomst te kunnen dragen. Zoals gezegd, is dit initiatief stopgezet, waardoor een huurverklaring geen nieuwe hypotheekkansen meer biedt. Maar wees gerust! Academica biedt hypotheken op maat en dus genoeg alternatieven voor jou!

Meer mogelijkheden voor huurders bij Academica!

Ben jij een ‘duurhuurder’ en ben je het zat om je elke maand blauw te betalen aan huur? Dan kunnen wij je de mogelijkheid bieden om tóch in aanmerking te komen voor die gewilde hypotheek. Aantal voorwaarden:

  • Je huurt al minimaal 2 jaar zonder betaalproblemen een huurwoning en kan dit aantonen via een verhuurdersverklaring.
  • Je beschikt over voldoende spaargeld om verantwoord de woning te kunnen kopen. Denk hierbij aan geld voor kosten koper, notariskosten, e.d.
  • Je kunt aantonen naast je hoge maandlasten ook nog te kunnen sparen.
  • Je toekomstige hypotheeklasten zijn lager dan de huurlasten.

Voldoe je aan het bovenstaande? Dan kun jij in aanmerking komen voor speciale oplossingen voor duurhuurders!

Jouw hypotheekkansen weten? Bel Academica!

Weten of je in aanmerking komt voor een hypotheek? Neem contact op! Dan gaan wij dat voor je in kaart brengen. Bel 078 648 14 80 of laat je gegevens achter. Het eerste gesprek is gratis! Bij ons is er altijd meer mogelijk, omdat we onafhankelijk en innovatief zijn. Daarom ondersteunen we enthousiast nieuwe initiatieven.

Heb je een vraag? Bel ons!