houten huisjes

Huis kopen als uitzendkracht? Hypotheek mogelijk!


19.359 keer gelezen

Heb je altijd een vast contract nodig als je een hypotheek wil afsluiten? Zeker niet! Het lukt net zo goed als je flexwerker bent met een aantoonbaar stabiel inkomen. Hoe werkt een huis kopen als flexwerker of uitzendkracht? Dat lees je hier!

Inkomenszekerheid wordt belangrijker

De arbeidsmarkt in Nederland verandert. Flexwerk wordt steeds gebruikelijker. Het is logisch dat ook de hypotheekmarkt daarin meegaat. Van oudsher was baanzekerheid een van de belangrijkste criteria voor een bank om een hypotheek te verstrekken. Langzamerhand komt daar inkomenszekerheid voor in de plaats. Inkomenszekerheid kun je ook als uitzendkracht of flexwerker hebben. Een uitzendkracht kan hiervoor een perspectiefverklaring krijgen van zijn of haar uitzendbureau.

Hypotheek voor uitzendkracht door perspectiefverklaring

Alle grote uitzendbureaus kunnen een perspectiefverklaring afgeven. Hoe kom je voor zo'n perspectiefverklaring in aanmerking? Werk je als uitzendkracht meer dan één jaar in dienst van één van de grote uitzendbureaus. Dat betekent dat je in aanmerking kan komen voor een perspectiefverklaring. Met zo'n verklaring vraag je een hypotheek aan bij een hele rits banken en andere geldverstrekkers.

Opleiding, vaardigheden en ervaring belangrijke graadmeters

Wil je een huis kopen als uitzendkracht, dan klop je als eerste aan bij je uitzendbureau. Na een persoonlijk gesprek met de intercedent wordt je dossier opgestuurd naar een onafhankelijk bureau. Dat bureau voert een zogeheten arbeidsmarktwaardescan uit. De uitslag van die scan is onder meer afhankelijk van je opleiding, vaardigheden en je werkervaring. De branche waarin je werkt wordt ook meegewogen.

Perspectiefverklaring versus vast contract

Valt het oordeel positief uit, dan krijg je een perspectiefverklaring. De verklaring wordt geaccepteerd door vrijwel alle geldverstrekkers. In principe is deze evenveel waard als een contract voor onbepaalde tijd. In beide gevallen is er sprake van inkomenszekerheid. Wél kan het zo zijn dat hypotheekaanbieders verschillende voorwaarden hebben voor uitzendkrachten. Academica heeft álle hypotheekaanbieders in het vizier voor je. Zo weet jij zeker dat je aanklopt bij de geldverstrekker waar je het beste aanbod krijgt. 

Hypotheek voor flexwerker? Ook mogelijk!

Als je een flexwerker bent, moet je zelf aantonen dat je inkomen stabiel is. Net zoals bij zzp'ers en ondernemers kijkt een bank naar je inkomen in de laatste drie jaar. Laat je drie stabiele jaren zien, dan kun je meestal gewoon een hypotheek krijgen. Onze hypotheekadviseurs helpen je bij het verzamelen van de juiste gegevens en vertellen je wat mogelijk is! 

Wil je een hypotheek als uitzendkracht? Neem contact op!

Heb je een perspectiefverklaring en wil je een huis kopen? Of heb je geen verklaring maar kun je wel een stabiel inkomen laten zien? Bel Academica! Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze hypotheekadviseurs op 078 648 14 18. We helpen je graag!

Heb je een vraag? Bel ons!