percentage teken in houten huisje

Hoe vind je de laagste rente tussen alle hypotheekaanbieders? Zo!


8.638 keer gelezen

In Nederland zijn er bijna 50 geldverstrekkers actief op de hypotheekmarkt. Allemaal willen ze klanten aan zich binden, wat resulteert in hevige concurrentie en daardoor enorm lage hypotheekrentes. Maar hoe weet je bij welke aanbieder je het beste kan aankloppen voor de voordeligste hypotheek?

Extreem lage hypotheekrentes door hevige concurrentie

Door de enorme concurrentie op de hypotheekmarkt, hebben veel geldverstrekkers hun rentetarieven de afgelopen weken verlaagd. Sommige partijen zelfs meerdere keren! Deze strijd zorgt voor historische laagterecords. Zo staat de hypotheekrente bij 10 jaar vast nu maar liefst op 0,84% (19 februari 2021)! Heb je nu nog een rente van 2,5%? Dan wordt het de hoogste tijd om jouw hypotheek over te sluiten en ook te gaan profiteren van die super lage hypotheekrente!

Renteverschillen tussen hypotheekaanbieders blijft groot

De hypotheekrentes worden de laatste tijd met kleine stapjes verlaagd. Maar de verschillen tussen geldverstrekkers blijven toch aanzienlijk. Bekijk hieronder de actuele rentetarieven van de vijf meest gekozen geldverstrekkers (door Academica klanten).

Geld­verstrekkerRente 10 jaar vastRente 20 jaar vast
Woonnu - met NHG0,88%1,20%
Munt - met NHG1,04%1,40%
Venn - zonder NHG1,04%1,38%
Obvion - zonder NHG1,39%1,69%
Syntrus - zonder NHG1,42%1,51%

*Rentestanden op 19-02-2021

Elke hypotheek is anders: een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), 100% financiering van de marktwaarde, de soort hypotheek… Maar hoe beslis je dan bij welke geldverstrekker jij in jouw situatie uiteindelijk het voordeligst uit bent?

Tip: neem ook voorwaarden onder de loep!

Een goed hypotheekadvies beperkt zich niet tot alleen de rentetarieven. Zo kunnen de voorwaarden per bank wél erg verschillen. Mag je bijvoorbeeld tussentijds onbeperkt aflossen met eigen geld, zonder dat er extra kosten bijkomen? Is er extra rentekorting mogelijk wanneer je investeert in duurzame maatregelen? En mag je jouw lage rente meenemen bij een verhuizing? Genoeg belangrijke voorwaarden om te checken als het gaat om de beste hypotheek voor jou.

Voordeligste hypotheek kiezen? Vul je gegevens in!

Wil je weten waar je de voordeligste hypotheek krijgt? Met één belletje naar Academica weet je dit zo! Bel 078 648 14 80 of laat je gegevens hieronder achter. Wij zijn onafhankelijk en vergelijken alle partijen in Nederland. Voor de laagste rentes mét de beste voorwaarden!

Heb je een vraag? Bel ons!