Het verhaal van Jan: met een studieschuld de woningmarkt op


8.912 keer gelezen

Januari 2021 belde Jan (35) naar Academica voor een eerste gesprek. Na jarenlang zoeken, waren zijn verwachtingen niet heel hoog. Toch kochten Jan en zijn vrouw een aantal maanden later hun eerste koopwoning! Jan vertelt zijn verhaal.

Na 8 jaar weer op zoek

“Zo’n 8 jaar geleden dachten we er al over om een huis te kopen. Maar omdat we allebei een vrij hoge studieschuld hebben, werden we door verschillende financieel adviseurs niet echt serieus genomen en zijn we vaak teleurgesteld. Totdat we onze zoektocht aan het begin van dit jaar weer een kans gaven. We kwamen terecht bij Academica. Hier voelden we ons direct serieus genomen. En ook belangrijk: er bleek meer mogelijk dan we hadden verwacht!

Ook met studieschuld bleek er genoeg mogelijk

Binnen een week konden we al terecht voor ons eerste kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek gaf onze hypotheekadviseur al direct een aantal praktische tips. Zo hadden we een bankrekening waarop we ‘rood’ konden staan. Deze optie hebben we uitgezet. En we hebben de financiering voor onze auto overgesloten, waardoor het maandbedrag lager werd. Hierdoor bleek het maximale hypotheekbedrag hoger dan vooraf verwacht. We konden, ondanks de uitdagende huizenmarkt, op zoek naar onze eerste koopwoning!

“Een prettig gesprek waarin we voor het eerst niet het gevoel hadden dat het lachwekkend was om een huis te kopen met studieschuld.”

Een stapje extra

Het aankoopproces van onze woning was best spannend. Er komen zaken op je pad die je vooraf niet  verwacht. Maar ook in dit soort situaties zette Academica net een stapje extra. Onze verwachting was dat Academica de maximale hypotheek zou berekenen en ons zou helpen met het aanleveren van de juiste documentatie. Maar ook achter de schermen werd hard gewerkt om onze hypotheek rond te krijgen. En we konden altijd bellen bij vragen. Hierdoor voelden we ons erg begeleid en gesteund!

Achteraf gezien ging het allemaal heel snel. Vier weken na onze eerste bezichtiging was alles al rond en hadden we akkoord van de geldverstrekker. En nu wonen we alweer sinds 1 mei met veel plezier in onze eigen koopwoning!”

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bel Academica!

Ben je benieuwd of er in jouw situatie ook meer mogelijk is dan je denkt? Maak een afspraak voor een gratis eerste gesprek. Onze hypotheekadviseurs staan voor je klaar! Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter. En wie weet woon jij over een paar maanden ook in jouw droomhuis!

Heb je een vraag? Bel ons!