Het huis uit? Ga met de fiets op pad!


11.132 keer gelezen

De kans is groot dat je op het moment veel vaker thuis bent. Komen de muren al op je af? Als het zonnetje schijnt, is het heerlijk om naar buiten te gaan. Pak eens de fiets uit de schuur! Zo geniet je van al het moois dat jouw woonomgeving te bieden heeft en ben je direct lekker in beweging. Onze collega Erik is fanatiek fietser en geeft je 5 tips die handig zijn om te weten.

1. Er bestaat een fiets APK

Je auto voor de deur krijgt jaarlijks een APK keuring en misschien wel een beurt. Maar aan de meeste fietsen wordt weinig onderhoud gepleegd. Toch bieden fietsenmakers deze service wel aan! Mocht je handig zijn, dan kan je dit natuurlijk ook zelf doen. Check je fiets zelf op de banden, verlichting, remmen, het slot, enzovoorts. Ben je niet zo handig? Ga dan eens met je fiets langs de plaatselijke fietsenmaker.

2. Koop een multitool voor onderweg

Denk jij dat je jouw gereedschap alleen voor verbouwingen in huis nodig hebt? Nee hoor. Soms zit je niet helemaal lekker of gaat er iets los tijdens het fietsen. Vervelend als je ver van huis bent. Alleen neem je voor zo’n situatie natuurlijk niet je hele gereedschapskoffer mee. Gelukkig is dit niet nodig! Er bestaan handige, kleine multitools.

3. Download een fietsroute app

Fiets je altijd hetzelfde rondje in jouw omgeving? Download dan eens de Fietsnetwerk app. Eenmaal gedownload, vind je eindeloos veel mooie fietsroutes bij jou in de buurt. Dat is nog eens wat anders dan een rondje om de kerk! Kies jouw locatie en kies een route. Handig: de app geeft onderweg meldingen bij leuke afstapmomenten.

4. Tap gratis water

Ga je ver van huis? Neem als het warm is of als je een lange afstand fietst altijd een flesje water mee voor onderweg. Is je drinkfles leeg? Dan kan je op heel veel plekken in Nederland gratis water tappen. Alle gratis drinkpunten vind je op drinkwaterkaart.nl. Dit zijn er meer dan 1.500!

5. Fietsongeval? Gratis letselschade verhalen

Jij bent niet de enige die juist nu de fiets uit de schuur pakt! Je moet er waarschijnlijk niet aan denken, maar stel dat er onderweg een ongeluk gebeurt? Bij een aanrijding met een andere fietser, wordt gekeken wie er schuldig is. Wanneer je wordt aangereden door een automobilist of brommer, heb je áltijd recht op vergoeding van jouw letselschade! Ook als je zelf een verkeersfout hebt gemaakt. Handig om te weten voor je de deur uitgaat. Lees hier hoe het werkt.

Extra tip: laad je fiets onderweg op

Fiets je op een elektrische fiets? Dan wil je natuurlijk niet met een lege accu komen te staan. In samenwerking met onder andere horeca en fietsleveranciers zijn er door heel Nederland oplaadpunten te vinden. Jij geniet vanaf 1 juni misschien wel weer van een kopje koffie of lunch, terwijl je fiets oplaadt. Vind een oplaadpunt op jouw route.

Genoeg reden om je fiets uit de schuur te pakken veilig de deur uit te gaan dus. Veel fietsplezier!

Heb je een vraag? Bel ons!