Inrichting woonkamer

Gratis rechtsbijstand bij aankoop van je woning!


7.369 keer gelezen

Laat jij je bij het kopen van een huis voor de gek houden? Soms overkomt het je! Bijvoorbeeld als je ontdekt dat je nieuwe woning vol houtworm zit, of als de verkoper de verplichtingen uit het koopcontract niet nakomt. Wat doe je dan? Boze telefoontjes plegen helpt waarschijnlijk geen moer. Lees meer over deze risico’s en hoe rechtsbijstand je kan helpen.

Risico’s bij het kopen van een huis

Het kopen van een huis lijkt soms een race tegen de klok. Andere kopers liggen op de loer, en ondertussen ben je druk  op zoek naar een passende hypotheek. Om  jouw droomwoning te kunnen kopen, moet je met veel dingen rekening houden en in veel gevallen snel beslissen!  Ook juridisch gezien zijn er mogelijke risico’s.

Verborgen gebreken

Houtrot, een scheur in een draagmuur of een stevige lekkage: het is een nachtmerrie voor iedere huizenkoper. De verkoper is verplicht om alle gebreken  aan de woning bij jou te melden. Jij hebt de plicht om zelf te onderzoeken (of te laten onderzoeken) of het huis gebreken vertoont. Toch ontstaan er vaak geschillen. Bijvoorbeeld wanneer de verkoper wist van een gebrek en dit bewust heeft verzwegen.   

Problemen met het koopcontract

Je hebt na lang zoeken dé ideale woning gevonden, het koopcontract is getekend en de bedenktijd is verstreken. Maar helaas: op het allerlaatste moment zien verkopers af van de verkoop. Er is een hoger bod! Dikke pech voor jou? Nee hoor! Het koopcontract is al getekend en is bindend. Welke rechten heb jij als koper? Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, kun je jouw ‘gelijk’ halen en je laten bijstaan. Al je vragen worden beantwoord en juridisch wordt alles keurig voor je geregeld!

Gratis rechtsbijstand via Academica

Academica wil dat jij zorgeloos jouw droomhuis kunt kopen en biedt een half jaar gratis rechtsbijstand aan met betrekking tot de aankoop van de woning.  Een gerust gevoel. Zo hoef jij je alleen maar bezig te houden met leuke zaken bij de aankoop van een huis. 

Bel 078 648 14  18…

…  en ontdek hoe je in aanmerking kunt komen voor een gratis rechtsbijstandcertificaat! Zo helpt Academica van het begin tot het eind bij het kopen van jouw nieuwe woning.

Heb je een vraag? Bel ons!