Briefgeld euro's op touwtje met knijpers

Goedkoopste hypotheek afsluiten in 2018? Let hier op!


2.744 keer gelezen

Ben jij op zoek naar de goedkoopste hypotheek in 2018? Dan raak je al snel de weg kwijt: er zijn zoveel partijen die schreeuwen dat ze het goedkoopst zijn. Maar waarop moet je nu écht letten? Dat lees je hier... 

Hoe vind ik de goedkoopste hypotheek?

Veel mensen denken: de goedkoopste hypotheek is de hypotheek met de laagste rente. Toch is dat niet altijd waar! Er zijn verschillende onderdelen die een hypotheek goedkoop maken, of duur. Kijk maar.. 

▶ Hypotheekadvies (vergelijken loont)

Om een hypotheek af te sluiten, heb je kennis nodig. Er is veel geld mee gemoeid én je zit er meestal 30 jaar aan vast. De meeste kopers en oversluiters gaan dus niet zomaar over een nacht ijs en schakelen hypotheekadvies in. Terecht! De kosten voor hypotheekadvies kunnen flink verschillen. Zo betaal je bij aanbieder A wel € 3.140 terwijl je bij aanbieder B misschien maar €  1.995 betaalt (echte verschillen in de markt!).

▶ Laagste rentetarief (krijg je niet overal)

Je eigen bank biedt jou als trouwe klant vaak voordelig hypotheekadvies aan. Maar let op: de kans dat je daar de laagste rente vindt is klein! Reden? De bank biedt alleen eigen rentetarieven aan. Het is dus maar de vraag of je daar de goedkoopste hypotheek kunt vinden. Oplossing? Een onafhankelijk hypotheekadviseur. Die vergelijkt alle hypotheekrentes in de markt voor je. Zo weet je zeker dat de goedkoopste hypotheekrente er altijd tussen zit. 

▶ Laagste rente vs. voordeligste rente (wees kritisch)

Maar met de laagste rente ben je er nog niet!  De meest gekozen rentes staan 10 of 20 jaar vast. Als je tijdens deze periode aflost op jouw hypotheek, dan is het wel zo fijn als de rente automatisch meedaalt met het afgeloste bedrag. De laagste rente bij aanvang, hoeft niet altijd de laagste rente over de hele looptijd te zijn. Wat is voor jou de voordeligste rente? Laat je hierover adviseren door een onafhankelijk hypotheekadviseur.

▶ Voorwaarden (let op addertjes)

Naast  de rente en automatische rentedaling, zijn er  meer voorwaarden die horen bij je hypotheek: mag je bijvoorbeeld tussentijds aflossen met eigen geld, zonder dat er extra kosten bij komen? En mag je jouw hypotheek meenemen bij een verhuizing? Kies je voor een hypotheek met NHG? Dat levert jou vaak een goedkopere hypotheek op, maar hiervoor betaal je wél een eenmalig bedrag. Allemaal belangrijke voorwaarden om mee te nemen in je keuze voor een hypotheek.

Staar je niet blind

Het mag duidelijk zijn: staar je vooral niet blind op goedkoopste hypotheekrente en de laagste kosten. Gedurende de volledige rentevaste periode bepalen het rentepercentage, de rentevaste periode én de voorwaarden pas of jouw hypotheek écht goedkoop is. En dus of het echt een goede hypotheek is voor jou. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt? Volg dan onderstaand stappenplan!

De goedkoopste hypotheek afsluiten in 4 stappen!

1. Kies voor een onafhankelijk hypotheekadviseur die alle hypotheken voor jou vergelijkt.

2. Bepaal samen je rentevaste periode.

3. Vergelijk de voorwaarden van alle aanbieders.

4. Ga voor de laagste hypotheekrente die past bij jou wensen!

Begin nu met stap 1! Ga voor goed advies

Wij vergelijken bijna alle hypotheken in de markt voor je. Zo weet je zeker dat jij écht de goedkoopste hypotheek én het belangrijkst: de beste hypotheek krijgt in jouw situatie. Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter.