nieuwe keuken

Goede voornemens 2020? 3 hypotheektips!


4.739 keer gelezen

Bij een nieuw jaar horen nieuwe plannen. Wat ben jij in 2020 van plan op woninggebied? Wil je eindelijk verhuizen of droom je van een prachtverbouwing? Heb je genoeg van die dure hypotheeklasten en denk je aan oversluiten? Maak je goede voornemens voor 2020 waar! Lees hoe Academica je daarbij kan helpen!

3 hypotheektips voor 2020

1. Verhuizen: profiteer van die superlage hypotheekrente!

Ga je als starter dit jaar eindelijk een woning kopen? Of ga jij wegens veranderingen in het huishouden naar een groter of kleiner huis? Wat je reden ook is, bij een verhuizing neem je jouw oude hypotheek onder de loep. Zo kun je nagaan of deze nog past bij je nieuwe situatie. Kloppen de voorwaarden nog met jouw wensen en maak je wel gebruik van de lage hypotheekrentes van het moment? Tip: schakel de hulp van een onafhankelijk adviseur in. Zij zoeken graag voor je uit wat voor jouw de beste én voordeligste hypotheek is!

2. Verbouwen: gebruik de overwaarde van je huis!

Dit jaar eindelijk die aanbouw, nieuwe keuken of dakkapel? Super idee! Door een verbouwing wordt je huis tenslotte meer waard. Maar hoe ga jij de verbouwing financieren? In 2020 is het nog makkelijker om de verbouwing te financieren met eventuele overwaarde op je huis. De huizenprijzen zijn in het laatste kwartaal van 2019 met gemiddeld 8% gestegen ten opzichte van een jaar eerder(bron: NVM), dus grote kans dat jouw koopwoning meer waard is geworden!

3. Hypotheek oversluiten: verlaag je maandlasten!

Geen verhuis- of verbouwplannen? Geen probleem: ook jij kan op woninggebied je slag slaan in 2020. Want mocht je vorig jaar nog niet van de extreem lage hypotheekrentes geprofiteerd hebben, dan kun je 2020 goed van start gaan! Zo kun je op dit moment je rente voor 20 jaar vastzetten tegen 1,47% (jan 2020)! Grote kans dat de rente van je huidige hypotheek een stuk hoger ligt. Het oversluiten van je hypotheek kan jou dus supersnel veel lagere maandlasten op leveren, ook als deze vrij recent is afgesloten. Onze hypotheekadviseurs checken graag de voorwaarden van jouw hypotheek en maken meteen een berekening van je besparingen!

Goede start van 2020? Schakel Academica in

Wat je plannen op woninggebied ook zijn, maak in 2020 een vliegende start door hulp van Academica in te schakelen! Onze onafhankelijke adviseurs staan klaar om voor je aan de slag te gaan. Bel 078 648 14 18 of laat je gegevens hieronder achter.

Heb je een vraag? Bel ons!