Man en vrouw schudden handen

Floor (33) starter: hoekhuis in Breda gekocht!


18.792 keer gelezen

Een huis kopen, dat is écht een mijlpaal in je leven. En in deze tijd best een uitdaging. Maar gelukkig is Floor daar niet vies van! Deze 33-jarige starter op de woningmarkt had één groot doel voor 2019: een huis kopen in Breda. Lees hoe ze dat voor elkaar kreeg en meer!

"Ik wilde alles behalve een klushuis"

Ik was al een tijd op zoek naar een huis. Ben 33 jaar en huur al 10 jaar, waarvan 5 jaar in Breda. En als harde werker, vind ik het jammer om elke maand huur te betalen, zonder dat ik daar iets mee op kan bouwen. Wilde echt de stap zetten om te investeren. Mijn droombeeld was een hoekhuis met ruime tuin op het zuiden. Ik wilde alles behalve een klushuis. Geloofde er ook 100% in dat het me zou lukken. 

In 2018 was ik al een paar maanden flink op zoek, maar heb het op een gegeven moment weer laten rusten. Ik kreeg niet echt een voet tussen de deur. Dit jaar dacht ik, ja nu wil ik het echt! Dus ik plande een afspraak met Academica om te weten wat mijn mogelijkheden zijn. Moet immers weten wat mijn exacte budget is. Een adviseur bezocht me thuis en nam mijn financiële situatie door. Heb je een studieschuld? Hoeveel wil je kwijt zijn in de maand? Wil je zonnepanelen? Wat zijn je toekomstplannen? Ik kreeg een stel vragen, hij ging ermee aan de slag. De volgende dag had ik al gelijk een paar hypotheekberekeningen in mijn mailbox. Hoppa, ik wist wat ik zou kunnen lenen. Bleek meer dan ik dacht, superfijn, dus ik ging gerichter op zoek op Funda.

Vervolgens had ik een paar bezichtigingen, waarvan er een huis uitblonk. Mooie tuin, keuken, fijne buurt. Ja, dat huis wil ik! Ik deed een bod en 9 andere "haantjes de voorste" met mij. Kortom: het werd bieden per inschrijving. Dat betekent dat elke bieder ‘in de race’ één finaal bod uitbrengt en wie het meest aantrekkelijke voorstel doet, mag het huis kopen. Belangrijk onderdeel hierbij, zijn de voorwaarden die je aan de verkoper kunt bieden. Zoals bieden zonder voorbehoud van financiering (direct zekerheid geven dat je het kan betalen). Maar goed: ik had flink overboden dus had goede hoop. Helaas, met één belletje van de verkoopmakelaar werd ik van mijn roze wolk geblazen. Iemand anders had nóg meer geboden, dus dag huis! 

"De gouden tip kwam uit onverwachte hoek"

Wat dan te doen? Niet bij de pakken neerzitten natuurlijk! Ik had intussen wel even in mijn sociale kringen een balletje opgegooid over het feit dat ik een huis zocht, wie o wie heeft de gouden tip? Die kwam uiteindelijk uit onverwachte hoek. Een goede vriendin van mij zat op een avond bij me op de bank (hoekbank ;) ). En ik had alweer een ‘mwa’ bezichting gehad. Teleurgesteld zei ik tegen haar dat het niet echt lukte met de huizenjacht. En ja! Daar kreeg ik de oplossing... op een presenteerblaadje. Ze zei: ‘Mijn vader verkoopt zijn huis binnenkort, weet je dat niet? Het huis staat al 3 jaar leeg, hij wilde het eerst nog opknappen maar is daar nog niet aan toegekomen’. Ik vroeg door, zij belde haar vader en een half uur later stond ik in het huis. Een prachtig hoekhuis, tuin op het zuiden, eigen garage.. precies in de goede buurt waar ik wilde wonen. Wow, kon het niet geloven. En ja echt, ik was de enige koper.. Dus hoefde niks te overbieden of wat dan ook. 

Snel belde ik naar mijn adviseur bij Academica. Hoe kan ik dit goed regelen? De verkoper wilde het ook nog eens zonder makelaar regelen. Een extra uitdaging. Maar omdat ik ook aankoopbegeleiding had gekozen, kreeg ik alle hulp om de deal snel rond te krijgen. En ja, er moest wel nog wat aan het huis gebeuren, maar daar kon ik wel doorheen kijken. 

Huiskamer voor en na klussen

Echt bizar snel, in letterlijk 3 weken was alles rond, van de eerste bezichtiging tot de hypotheek. De koopovereenkomst was in een week opgemaakt en getekend. Mijn hypotheek was akkoord in een dag. Supersnel, omdat Academica al het voorwerk al had gedaan. En ik ben nu aan het verhuizen. De vloeren zijn al gelegd, muren gestuukt en de keuken plus zonnepanelen zijn besteld. De zonnepanelen heb ik meegefinancierd in mijn hypotheek. Met groene maatregelen kan je namelijk 106% van je koopsom lenen. Ideaal! 

Ben superblij. Gun iedereen zo’n succesverhaal! 

Jouw eigen succesverhaal? Neem contact op!

Denk je nu: dit wil ik ook! Aarzel dan niet en neem vandaag nog contact op met Academica. Bel ons op 078 648 14 18 of vul het contactformulier in. Liever direct zelf je gratis eerste gesprek inplannen? Dat mag ook!

Heb je een vraag? Bel ons!