Geld in vorm van huis

Einde rentevaste periode: teken jij bij het kruisje?


4.763 keer gelezen

Stop! Wacht nog even voordat je tekent bij je bank om je hypotheek te verlengen. In veel gevallen kan dit namelijk flink goedkoper.

Einde rentevaste periode

Het is zover. Je rentevaste periode loopt bijna af en de bank neemt contact op met een voorstel om de rentevaste periode te verlengen. Wat nu? Bij het afsluiten van een hypotheek spreek je met de bank een rentetermijn af. En eigenlijk is het heel simpel. Na deze termijn heb je 2 opties:

  1. De hypotheek verlengen bij je huidige bank
  2. Je hypotheek oversluiten naar een andere bank

Optie 1: hypotheek verlengen

  1. Jouw bank biedt alleen eigen producten aan; er wordt niet vergeleken! Zonde, want nu heb je eindelijk de kans om te profiteren van de lage hypotheekrentes waar iedereen het de laatste maanden over heeft. Die wil je terugzien in het renteaanbod.
  2. Het verlengingsvoorstel dat je krijgt van de bank is altijd op basis van je oude hypotheek. En dat is best vreemd! Inmiddels ben je een paar jaar verder. De hypotheekmarkt is flink veranderd en je persoonlijke situatie waarschijnlijk ook. Gescheiden, andere baan of gezinsuitbreiding? Allemaal factoren die invloed hebben op je hypotheek.  

Optie 2: hypotheek oversluiten na rentevaste periode

Stel dat je een hypotheek hebt van 250.000 euro en je bank stuurt een verlengingsvoorstel voor je hypotheek. In plaats van 4,1% krijg je een renteaanbod van ’maar’ 2,7% rente voor de komende 20 jaar. Een prima aanbod denk je! Maar wat als je bij Academica een renteaanbod van 2,1% kunt krijgen voor diezelfde 20 jaar? Dit lijkt een klein verschil, maar hieronder zie je wat het oplevert:

Betaalde rente in 20 jaar

Huidige bank: 135.000 euro

Academica: 105.000 euro

Verschil: 30.000 euro!

Kortom: als je te snel tekent bij je huidige bank, kun je zomaar 30.000 euro verliezen.

Waar teken jij voor?

Bel 078 648 14 18 voor onafhankelijk advies door een van onze adviseurs. Zij kijken naar jouw persoonlijke situatie en vergelijken alle rentes in de markt, zodat jij altijd het voordeligst uit bent! Of laat je gegevens achter. Dan nemen wij contact op met jou.

Heb je een vraag? Bel ons!