Vrouw met kerstbal

De laagste rente van 2017 pakken, sluit nog over!


12.794 keer gelezen

Heb je een hypotheek met een hoge rente, en denk je dat het te laat is om nu nog over te sluiten naar de laagste rentes van 2017? Dan hebben we goed nieuws voor je. Lees deze 4 vragen en antwoorden over het oversluiten van jouw hypotheek vóór 2018!

1. Waarom zou ik voor 2018 mijn hypotheek oversluiten?

We hebben 1 steengoede reden: je betaalt waarschijnlijk onnodig te veel. De hypotheekrentes waren in heel 2017 nog niet zo laag als nu. Je hebt nu een hypotheekrente van misschien wel 3 of 4%, terwijl de actuele hypotheekrente (december 2017) op 1,53% ligt bij 10 jaar rentevast.

2. Waarom nú nog oversluiten, en niet over 2 maanden?

De verwachting is dat de hypotheekrentes begin volgend jaar weer  zullen stijgen. Hier zijn twee belangrijke argumenten voor:

  • Er komt per 1 januari 2018 een einde aan de grootschalige stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB). Dit kan zomaar eens invloed hebben op de hypotheekrentes.
  • Het lijkt een jaarlijkse trend dat banken de hypotheekrentes aan het einde van het jaar verlagen, en aan het begin van het jaar weer verhogen. Voorbeeld: precies 12 maanden geleden (december 2016) stond de hypotheekrente op 1,49 % bij 10 jaar vast. Begin januari was die rentestand alweer 1,64%. Een stijging van 0,15% in 1 maand!
     

3. Hoe kan ik mijn hypotheekrente nog op tijd reserveren?

Dat kan via Academica. De komende dagen zitten  onze hypotheekadviseurs gewoon klaar om alle vragen te beantwoorden. Wil jij oversluiten? Dan doen wij zo snel mogelijk de aanvraag voor je en krijg je een renteaanbod van de bank. Met dit aanbod ben jij verzekerd van de rente die je bij de bank hebt vastgezet, ook als de hypotheekrentes een dag later stijgen. Het aanbod blijft 3, 6 of soms wel 12 maanden geldig. Hierna heb je dus alle tijd om jouw hypotheek in 2018 bij de notaris te laten passeren.

4. Ik wil weten wat mijn opties zijn. Hoe kan ik jullie bereiken?

Bel 078 648 14 18, op werkdagen bereik je ons gewoon tot 20:30. Je kunt ook hieronder het contactformulier invullen. Binnen 4 uur nemen we contact met je op. Geloof ons, je krijgt er geen spijt van!

Heb je een vraag? Bel ons!