Crowdfunding hypotheek: een investeringshypotheek mét lagere rente!


18.552 keer gelezen

Je droomhuis kopen met behulp van particuliere geldverstrekkers voor jouw hypotheek? Dat kan nu met een nieuwe hypotheekvorm: de crowdfunding hypotheek. Anderen beleggen in jouw hypotheek en jij ontvangt een lagere hypotheekrente. Zij blij, jij blij! Maar hoe kom jij aan zo’n investeringshypotheek?

Hoe werkt de crowdfunding hypotheek?

Leuk, zo’n crowdfunding hypotheek. Maar hoe werkt het precies? Zo’n investeringshypotheek bestaat uit 2 delen. De bank garandeert 100% financiering van jouw woning, als je aan de reguliere voorwaarden voldoet. Het eerste deel van jouw hypotheek is gebaseerd op 80% van de marktwaarde van de woning. De resterende 20% maken het voor jou interessant: via crowdfunding investeren externe investeerders in jouw hypotheek. Hoe meer geld jij bij de ‘crowd’ inzamelt, hoe lager jouw hypotheekrente wordt. Dit kan jou de eerste jaren al snel duizenden euro’s besparen! Mocht de crowdfunding niet (geheel) lukken, dan is er niets aan de hand. De bank financiert zoals eerder genoemd alsnog de afgesproken 100%. Je hebt dus altijd zekerheid.

Waarom helpen investeerders jou via crowdfunding

De mensen die willen investeren in jouw crowdfunding hypotheek hebben daar zelf ook baat bij. Jouw hypotheek is voor hun een belegging. De rente die een particuliere investeerder aangeboden krijgt, ligt hoger dan wanneer ze ‘gewoon’ sparen. Dat is dus interessant! In 8 jaar krijgen ze hun investering in maandelijkse stapjes met een gegarandeerde rente weer terug. Jij hebt als huiseigenaar binnen 8 jaar namelijk de crowdfunding lening afgelost. Het mogelijke nadeel voor de investeerder zit hem in het risico dat jij je maandlasten niet voldoet, je woning verkocht moet worden en de opbrengst tegenvalt.

Voordelen van een crowdfunding hypotheek

De crowdfunding hypotheek is een relatief nieuwe ontwikkeling, die zeer positief ontvangen wordt. Zoek jij een hypotheek met de allerlaagste rente en een lange rentevaste periode? Dan is een crowdfunding hypotheek een uitstekende optie. Bovendien kun je het deel dat je leent via crowdfunding onbeperkt aflossen met eigen middelen. En willen je ouders, familie of zelfs vrienden investeren in jouw hypotheek? Dat kan, tegen een mooi rendement!

Een crowdfunding hypotheek of toch liever niet?

Ben jij benieuwd of die crowdfunding hypotheek iets voor jou is? En waar je hem kan krijgen? Dat weten wij! Academica is onafhankelijk en heeft alle mogelijke hypotheekvormen voor jou in het vizier. Samen met jou zoeken we de hypotheek die het beste bij jouw situatie past. Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter. Het eerste gesprek is altijd kosteloos.

Heb je een vraag? Bel ons!