coronavirus

Coronavirus en hypotheekrente: stijging zet in!


16.485 keer gelezen

Het coronavirus houdt momenteel de hele wereld bezig, met enorme economische gevolgen. Steeds meer overheden en bedrijven moeten geld lenen. Dat zorgt ervoor dat de vraag naar geld met de dag groter wordt, en rentes gaan stijgen. Wat betekent dit nu voor de hypotheekrentes?

Vraag naar leningen wordt groter

De maatregelen die zijn genomen om het coronavirus tegen te gaan, zorgen ervoor dat de economie deels stil komt te liggen en dat reserves opraken. Banken moeten meer geld gaan uitlenen. De vraag naar leningen wordt op dit moment met de dag groter. Bovendien brengt geld uitlenen in deze onzekere periode veel meer financiële risico’s met zich mee dan voorheen. Kenners verwachten dat geldverstrekkers deze risico’s direct gaan doorberekenen in de hypotheekrente.

Rente 10 jaar vast Italië steeg naar 2,68%

En dat beeld lijkt te kloppen. De eerste hypotheekrentes zijn inmiddels al verhoogd. De gemiddelde hypotheekrente op 10 jaar vast is voor het eerst sinds vorig jaar zomer weer meer dan 1%. Een forse stijging is in de afgelopen dagen nog uitgebleven, onder andere door ingrijpen van de Europese Centrale Bank. Toch schoot de rente voor 10 jaar vast in Italië al door naar 2,68 procent (19 maart 2020). Precies een jaar eerder stond die rente nog op 1,77%. 

Ben ik nog op tijd?

Ja, dat ben je! Centrale overheden hebben er de afgelopen dagen alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de rentes niet té hard stijgen. Dus je kan nog profiteren. Zat je al te denken aan het oversluiten van je hypotheek? Of het kopen van een huis? Dan heb je nog de kans om jezelf te verzekeren van een lage rente. Jouw nieuwe hypotheek kan vandaag al aangevraagd worden, zodat je nog kan profiteren van de huidige lage rente. Dat betekent financiële zekerheid voor een lange periode!

Bel vandaag nog met Academica!

Al onze adviseurs zijn ingezet om ervoor te zorgen dat een afspraak met jou supersnel is gepland. Jouw eerste hypotheekgesprek is gratis. Bel nu 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter. Uiteraard houden wij rekening met alle richtlijnen van het RIVM en plannen wij de gesprekken telefonisch in.

Heb je een vraag? Bel ons!