Bouwen in de toekomst: prefab en 3D-printen


8.768 keer gelezen

Door de schaarste op de woningmarkt worden steeds meer duurzame en goedkopere mogelijkheden gezocht voor het bouwen van huizen. Zoals prefab huizen. En klinkt een 3D-geprint huis futuristisch? Niet meer!

Prefab-trend

Prefab bouw is nog lang niet zo populair als traditionele woningbouw, maar het is wel aan een flinke opmars bezig! Een prefab woning is een kant-en-klare woning waarvan de grootste bouwonderdelen in de fabriek worden gebouwd. Denk aan het dak, wanden en de vloeren. Zodra de fundering op de bouwplaats klaar is, wordt het bouwpakket gebracht. Vaak kan de woning dan al binnen een paar dagen opgeleverd worden.

Prefab voordelen

  • De bouwtijd van een prefab woning is veel korter dan die van een traditionele woning. Dit kan zelfs al in 6 weken!
  • Hierdoor liggen de kosten ook veel lager. Voor zo’n 130.000 euro kan je namelijk al een huisje met goede afwerking neerzetten.
  • De prijs staat vooraf vast. Omdat de woning in een aterlier wordt gemaakt, is de kans op onverwachte bijkomende kosten erg klein.

Prefab woning bouwen?

Door prefab bouwen hoef je tegenwoordig niet lang meer te wachten op de bouw van jouw droomhuis. Van een villa tot een bungalow, prefab huizen komen er in alle soorten en maten en doen wat betreft comfort, luxe en ruimte niet onder voor traditionele huizen. Wil jij een prefab woning laten bouwen? Er zijn genoeg in prefab gespecialiseerde bouwbedrijven.

Wereldprimeur: eerste 3D-geprint huis

Tot kort geleden werden alleen nog 3D-geprinte materialen in de woningbouw gebruikt. Maar daar is verandering in gekomen! Onlangs is het eerste huis van 3D-geprint beton opgeleverd. Het huis is onderdeel van ‘Project Milestone’ in de Eindhovense nieuwbouwwijk Meerhoven. Dat onlangs de eerste bewoner is gaan wonen in een 3D-geprint huis, is een wereldprimeur!


Bron: Project Milestone

Gaat 3D het woningtekort oplossen?

Op dit moment is het 3D-printen van woningen helaas nog relatief duur. Dit zal dan ook niet direct de oplossing zijn voor de schaarste op de woningmarkt. Maar met dit project wordt wel nagedacht over de toekomst. Misschien is over 10 tot 15 jaar het printen van een woning wel de nieuwe standaard...

Voor ieder type huis een passende hypotheek

Zoals je leest, er is voor ieder wat wils op de woningmarkt. Wat voor huis je ook wilt bouwen of kopen, Academica heeft een passende hypotheek voor jou! Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Bel 078 648 14 80 of vul het formulier hieronder in. Een eerste adviesgesprek met een van onze hypotheekadviseurs is altijd gratis!

Heb je een vraag? Bel ons!