Nieuwe badkamer

Bouwdepot hypotheek 2024: iets voor jou?


16.788 keer gelezen

Die dakkapel, keuken of prachtige badkamer die je laatst zag, moet er nu echt eens komen! Maar dat kost geld. Wil je jouw spaargeld niet aanspreken? Dan is een hypotheek met bouwdepot vaak een optie.

Wat is een bouwdepot?

Via je hypotheek kan je vaak een verbouwing bekostigen. Je sluit dan meestal een hypotheek met bouwdepot af. Hiermee kunnen de rekeningen van de verbouwing worden betaald. Over het deel van het bouwdepot dat je nog niet hebt gebruikt, ontvang je normaalgesproken een rentevergoeding van de bank. 

Bouwdepot bij aankoop woning
Bij de aankoop van een woning kun je een bouwdepot als onderdeel van je hypotheek afsluiten. Heb je al een hypotheek? Dan kun je deze vaak verhogen met een bouwdepot.

Regels bouwdepot hypotheek 2024

1. Bouwdepot alleen voor (ver)bouwkosten
Je mag een bouwdepot alleen gebruiken voor de bouw of verbouwing van je eigen woning. Hierbij gaat het om zaken die de waarde van de woning vermeerderen. Een nieuwe hoekbank mag je dus niet uit je bouwdepot betalen, de kosten van een aannemer of elektricien wel.

2. Berekening nodig voor bouwdepot hypotheek 
Voordat je een bouwdepot ‘krijgt’, moet je weten hoeveel de verbouwing gaat kosten en wat de waardevermeerdering van je woning wordt. Dit kun je aantonen met een taxatie.

3. Bouwdepot maximaal 2 jaar gebruiken
Een bouwdepot blijft niet onbeperkt openstaan: vaak kun je dit hypotheekdeel maximaal 2 jaar gebruiken. Heb je na 2 jaar het bouwdepot niet helemaal gebruikt? Dan wordt het restant in mindering gebracht op je hypotheek.

Een bouwdepot hypotheek, iets voor jou?

Kom te weten of een verbouwing in jouw hypotheek kan worden gefinancierd. Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter. Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Bel ons!