Mensen met laptops en documenten

Boeterente oversluiten hypotheek? Meefinancieren een prima optie!


4.941 keer gelezen

De hypotheekrentes zijn begin 2019 nog superlaag. Zit jij  voor je gevoel nog lang vastgeketend aan een hoge rente? Nee hoor. Je kunt ervoor kiezen om je hypotheek over te laten sluiten. Alleen hoe zit het met die boeterente? Dit moet je lezen, want geloof ons via je nieuwe hypotheek kan je dit meestal in 1 klap oplossen! 

Wat is de boeterente bij oversluiten hypotheek?

De boeterente bij het oversluiten van je hypotheek is: het bedrag dat geldverstrekkers rekenen als een hypotheek overgesloten wordt vóór het einde van de rentevaste periode. Het is een compensatie van de misgelopen rente voor de bank. Want: hoe langer jouw hypotheekrente nog vast staat, hoe meer rente de bank  misloopt. Maar geen zorgen: 1) de boeterente bij oversluiten lijkt vaak erg hoog, maar de besparing kan vele malen hoger uitvallen.  én 2) Je hoeft hier meestal je spaarcenten niet voor aan te spreken. 

Boeterente kan je meefinancieren in je nieuwe hypotheek! 

Of je hypotheek oversluiten je geld oplevert, rekent een onafhankelijk hypotheekadviseur voor je uit. Krijg jij groen licht? Dan is er geen reden om er niet voor te gaan. De boeterente voor oversluiten hoef je vaak helemaal niet op je rekening te hebben staan. Je kan dit bedrag  meestal meefinancieren in je volgende hypotheek. Als je gaat voor goed hypotheekadvies wordt alles voor jou tot in de puntjes berekend en geregeld. 

Extra voordeel: boeterente hypotheek oversluiten aftrekbaar!

Je hypotheek oversluiten wordt nóg voordeliger! De kosten voor oversluiten zijn in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. Dat geldt ook voor de boeterente! Zo krijg je dus nog ook  eens deel van de kosten terug. Nog niet overtuigd? Hier nog 2 supergoede redenen om je hoge rente nú te verlagen.

Is je hypotheek oversluiten slim? Laat het berekenen!

Onze adviseur rekent precies voor jou uit wat je mogelijkheden zijn. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen? Contact opnemen met Academica voor deze kosteloze inventarisatie. Wij zijn onafhankelijk en hebben alle banken en oversluitopties voor jou in het vizier. Zo weet je zeker of oversluiten met boeterente voor jou voordelig is. Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter. Op werkdagen hoor je dezelfde dag van ons!