Twee vrouwen met tablet

Bod doen op huis 2020: nu gratis financiële check! [tip]


10.883 keer gelezen

Huis van je dromen gevonden? Dan wil je dat zo snel mogelijk op de kop tikken. Maar, je bent vast niet de enige met dit idee. De krapte op de huizenmarkt wordt groter en groter. Lees hoe jij snel een supergoed bod kan doen op een huis. En ontdek met welke gouden tip jij de concurrentie áltijd een stap voor bent.

Twee aandachtspunten bij bod doen op huis

Wanneer je mag bezichtigen, moet je supersnel in actie komen. De concurrentie is moordend. Snel een bod doen op een huis en het koopcontract zo snel mogelijk tekenen? De verleiding is groot! Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Waaronder:

1. Niet zomaar bieden boven de vraagprijs

Het lijkt tegenwoordig eerder regel dan uitzondering: bieden boven de vraagprijs. Toch is dit niet altijd slim. De bank leent jou namelijk maximaal 100% van de woningwaarde. Ga jij opeens veel meer bieden? Dan zit je met een probleem als je geen eigen geld hebt… Niet doen voordat je een expert gesproken hebt dus!

2. Check de ontbindende voorwaarden (financiering)

Wanneer je  een kopie van het door beide partijen ondertekende koopcontract  hebt ontvangen, heb je  drie dagen wettelijke bedenktijd om zonder opgaaf van redenen af te zien van de koop. Hierna moet je 10% van de aankoopprijs betalen om alsnog onder de aankoop uit te komen. Tenminste, als je geen ontbindende voorwaarden hebt opgenomen in het koopcontract. Met de ontbindende voorwaarden kun je zaken die wat langer duren om te regelen, na die 3 dagen alsnog in orde brengen. De bekendste ontbindende voorwaarde is het regelen van de financiering.

Snel een bod doen? Financiering rondkrijgen kost tijd

Slim dus om de financiering als ontbindende voorwaarde in het koopcontract op te nemen. Toch is er een nadeel. Ga je pas na de bezichtiging  checken of de gewenste hypotheek mogelijk is? Dan gaat daar extra tijd overheen. En in de huidige markt is die tijd kostbaar! Met jou staan er tientallen andere kopers in de rij. Kan een van die kopers op voorhand al aantonen dat hij het huis  kan betalen? Dan  kan hij   súpersnel een scherp bod doen. Daarnaast kan die koper de verkopende partij verleiden met de  toezegging dat de hypotheek geen belemmering  hoeft te zijn voor de verkoop. Een groot pluspunt voor een koper!

Bieden op huis in 2020? Wees concurrentie voor!

Wil jij dat ook wel? Op voorhand aantonen wat je  zou kunnen lenen? Oplossing: bij Academica kun je  een financiële check laten doen. Dit is een goede indicatie van wat jij kunt lenen, definitieve duidelijkheid krijg je na de aanvraag van de hypotheekofferte. Neem vóór de bezichtiging contact met ons op. Wij zetten gratis voor je op papier of je de woning waar je oog op is gevallen zou moeten kunnen financieren. Dat geeft jou twee grote voordelen:  

  • Je weet vooraf wat je kan bieden. Zo kan jij een superscherp eerste bod doen;
  • Je kan aan de verkopende partij vooraf  laten zien dat jij het huis ook "écht kan kopen". Dit  geeft jou een flinke voorsprong  op andere potentiële kopers.

Jouw financiële check? Ga voor een gratis inventarisatie

Bel 078 648 14 18 of laat je gegevens achter voor jouw gratis financiële check op papier. Zo ben jij de concurrentie nét dat stapje voor!

Heb je een vraag? Bel ons!