Annemarie vertelt: eerder met pensioen door oversluiten hypotheek


6.901 keer gelezen

In 2016 kochten Annemarie (57) en haar man een nieuwe woning. Zij dachten hiervoor de perfecte hypotheek te hebben afgesloten. Totdat zij een e-mail ontvingen met een bespaarcheck. Er bleek meer mogelijk. Annemarie vertelt hun verhaal.

Bespaarcheck hypotheek

“In 2016 kochten wij onze huidige woning. Omdat dit nog vrij recent was, hadden we nog niet eerder nagedacht over het oversluiten van onze hypotheek. Totdat we in oktober 2020 een e-mail kregen van onze verzekeraar Promovendum: ‘Nieuw: ook op je hypotheek besparen bij Promovendum!’. Academica bleek een zusterbedrijf te zijn van Promovendum."

De e-mail vroeg om antwoord te geven op 5 vragen. Wanneer je 2 of meer vragen met ja kon beantwoorden, was de kans groot dat je kon besparen op je hypotheek.

  • Is jouw hypotheek hoger dan 50.000 euro?
  • Heb jij een hypotheekrente die hoger is dan 2%?
  • Is de waarde van je woning hoger dan je hypotheekschuld?
  • Loopt jouw hypotheekrente binnen 20 jaar af?
  • Heb je nog een spaarhypotheek?

"Wij konden zelfs op alle 5 de vragen ja antwoorden! Omdat we erg tevreden zijn over Promovendum, besloten we een gratis eerste gesprek aan te vragen.

Eerder stoppen met werken

We kwamen toen in contact met onze hypotheekadviseur van Academica. Onze adviseur heeft ons ontzettend goed geholpen. Bij het afsluiten van onze hypotheek in 2016 waren we al een bepaalde weg in geslagen, met als doel om eerder te kunnen stoppen met werken. We hadden zelf al bedacht hoe we dat wilden doen. Na ons gesprek met Academica bleek er veel meer mogelijk.

“Aan de mogelijkheid die onze hypotheekadviseur ons voorlegde, hadden we zelf niet gedacht.”

Door onze hypotheek over te sluiten, zijn onze maandlasten direct lager en kunnen we nóg eerder met pensioen. We denken dat we heel veel geluk hebben gehad met zo’n goede adviseur!”

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bel Academica!

Ben je benieuwd of er in jouw situatie ook meer mogelijk is dan je denkt? Maak een afspraak voor een gratis eerste gesprek. Onze hypotheekadviseurs staan voor je klaar! Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter. Wij helpen je met het vinden van de juiste hypotheek!

Heb je een vraag? Bel ons!