Huisje onder 10 euro biljet

Aflossingsvrije hypotheek? Check en voorkom problemen!


2.868 keer gelezen

Tussen 2035 en 2038 krijgen 700.000 huishoudens in Nederland bericht: hun aflossingsvrije hypotheek is aan het einde van de looptijd. De hypotheek waar je jarenlang geen euro aan hebt afgelost, wil de bank nu in één keer terug. Dat gaat bij 1 op de 6 waarschijnlijk problemen opleveren…

Einde looptijd aflossingsvrije hypotheek, en dan?

Meer dan 120.000 huishoudens hebben straks te weinig gespaard om hun aflossingsvrije hypotheek aan het einde van de looptijd af te lossen. Dat blijkt uit onderzoek van een van de grote Nederlandse online hypotheekverstrekkers. Vooral dertigers en veertigers denken dat het moment waarop zij moeten aflossen nog ‘ver genoeg weg is’. Niets is minder waar. Tussen 2034 en 2038 moet er zo'n 340 miljard euro afgelost worden. De schatting is dat er tegen die tijd ‘slechts’ 120 miljard euro aan kapitaal is opgebouwd. Ook oudere generaties onderschatten de problemen. 

Probleem: nieuwe hypotheek einde looptijd aflossingsvrij

Want, kan jij je aflossingsvrije hypotheek aan het einde van de looptijd niet aflossen? Dan moet je een nieuwe hypotheek afsluiten om in je eigen huis te blijven wonen. Hieronder zie je waarom dat niet meer vanzelfsprekend is…   

1. Géén hypotheekrenteaftrek meer na 30 jaar

Of je nu een maandelijks voorschot krijgt, of het jaarlijks in één keer teruggestort krijgt: al die jaren heb jij flink kunnen profiteren van de hypotheekrenteaftrek. Je bent er waarschijnlijk al aan gewend geraakt. Helaas is dit fiscale voordeel na 30 jaar toch echt voorbij. Dat betekent dat jouw woonlasten in één klap flink zullen stijgen.  

2. Hypotheek vlak voor pensioen betekent vaak: extra aflossen

Als je 10 jaar voor jouw pensioen zit, zijn banken niet zo scheutig meer met het uitdelen van hypotheken. De bank kijkt kritisch naar jouw toekomstige pensioeninkomen. Is dit lager dan je huidige inkomen? Dan moet je in de jaren tot jouw pensioen wellicht extra aflossen om de woonlasten betaalbaar te houden. Zo weet de bank zeker dat jij de lasten ook na je pensioen kan blijven betalen.

3. De kans is groot dat de hypotheekrentes in komende jaren stijgen

De hypotheekrentes zijn nog steeds superlaag. De kans dat  deze de komende jaren zullen stijgen, is aannemelijk.  Hogere hypotheekrentes zorgen ook voor hogere woonlasten.

Nu oversluiten = problemen voorkomen!

Lukt het niet om aan het einde van de looptijd een nieuwe hypotheek af te sluiten? Dan zit er maar één ding op: je huis verkopen. Twijfel jij ook of je genoeg eigen vermogen hebt? Dan kun je beter nu al je aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar een lening waarbij je wel aflost. Zeker nu de rentes nog laag zijn

Bel nu voor een gratis check! ✔

Wacht niet tot het einde van de looptijd! Bel 078 648 14 18 en weet wat jij kan doen met jouw aflossingsvrije hypotheek. Wij doen een gratis check voor je. Hieronder je gegevens achterlaten mag natuurlijk ook.